6 x een zondagse brunch in Groningen

Er is weinig zo fijn als uitgebreid brunchen met vrienden op een luie zondag. Nou zijn er genoeg tentjes open waar je ontbijt of lunch kunt bestellen, maar deze zes bieden een echte Sunday Brunch aan.

Het Concerthuis

Een lijst van brunchplekken in Groningen moet natuurlijk beginnen met de beroemde Brakke Brunch van Het Concerthuis. Elke zondag zit het hier vol en dat is niet vreemd, want voor €11 kun je je tegoed doen aan een uitgebreid buffet van salades, fruit, brood en beleg – als je op de gezonde toer gaat – of minder gezonde zaken als patat, pannenkoeken, mini-loempia’s en taart. Dat alles eet je van totaal niet bij elkaar passende bordjes van de kringloopwinkel, maar dat is onderdeel van de charme.

Poelestraat 30, zondag 11-15 uur 

 

Sportsbar ACLO

Misschien niet de meest voor de hand liggende locatie, de kantine van de ACLO op Zernike, maar de Sportsbar heeft een verrassend leuke sfeer – het is er ingericht als een Amerikaanse diner – en ook als niet-student ben je er welkom. Elke zondag kun je er terecht voor brunch. Je betaalt €6,95 en daarvoor krijg je soep, broodjes, salades, verschillende warme en koude gerechten en zoetigheid.

Blauwborgje 16, zondag 11-15 uur

 

Land van Kokanje

Voor een luxe zondagse brunch ga je naar Land van Kokanje, waar je bubbels bij je eten krijgt. Op het menu staat yoghurt met muesli, soep, een sandwich met pecorino en gegrilde courgette, toast, roerei met truffel, gerookte zalm, verse jus en een glas cava. Je betaalt er dan ook wat meer voor: €17,50. Hoef je niet zo nodig aan de drank, dan ben je €14,50 kwijt.

Oude Boteringestraat 9, zondag vanaf 13 uur, ma-za vanaf 11 uur

 

Flinders Café

We zeiden het al in onze diner-recensie: Flinders is een prettig plek om te zitten. Zeker als je een tafeltje aan het raam weet te regelen is dit een goede locatie voor een uitgebreide brunch op zondag. Ga voor compleet à €9,50 met roerei, toast, een croissant, kaas en jam plus een kop koffie of thee; of houd het bij een kom yoghurt met granola voor €5,50.

Schuitendiep 54, dagelijks 11-16.30 uur

 

Fresh Today

Voor broodliefhebbers is er de Happy Sunday Brunch van Fresh Today: voor €9,95 krijg je daar namelijk een proeverij van broodjes plus een salade, koffie of thee, een sapje en een brownie. Zo kun je mooi een bodem leggen voor een zondagmiddagje winkelen bij de MediaMarkt of straks bij de Primark – daar heb je je energie wel voor nodig.

Westerkade 10, zondag 11-17 uur

 

Stephen’s Smaakatelier

11709604_954468541259579_5940881300684893581_n

Dat niet alle leuke brunchtentjes in het centrum zitten bewijst hipster-buurtcafé Stephen’s Smaakatelier in de Rivierenbuurt. Doordeweeks en op zaterdag kun je er terecht voor lunch of een borrel, op zondag staat er brunch klaar. In ruil voor €10 krijg je yoghurt met granola, een halve sandwich, een zoet broodje, koffie of thee en een sapje.

Vechtstraat 68, zondag 11-16 uur