Lunchrecensie: Time Out

Samengevat
Sfeer
6.5
Eten
6
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
6
6.4

Nu het Forum open is, zitten de horecazaken in de Poelestraat op de eerste rang met hun achteringang aan de Nieuwe Markt. Zo ook Grand Café Time Out. Dat levert vast nieuwe klandizie op, dus gingen wij er alvast even voorproeven.

Sfeer

Time Out is een grote zaak, met allerlei hoekjes: lage tafeltjes bij het raam, hoge tafels vlakbij de bar, langs de wand comfortabele banken en even verderop een loungehoek. Zo kun je altijd wel een prettig plekje vinden. De inrichting is vrij donker en dat werkt ’s avonds vermoedelijk prima, maar overdag iets minder: het rode schijnsel van de plafondlampen komt bij daglicht gek over.

Eten

De lunchkaart van Time Out biedt voldoende keus: soep, salade, tosti’s, belegde broodjes en zelfs een paar opties voor wie warm wil eten tussen de middag. De ene tafelgenoot kiest voor het twaalfuurtje (€12), dat bestaat uit een kopje soep, salade, een boterham met gebakken ei en een boterham met kroket. Klinkt goed, maar het valt in de praktijk tegen. De soep van de week is erwtensoep, die dun en zouteloos is. De kroket ‘smaakt naar bami’, vindt tafelgenoot, en de rest van de lunch is gewoon nogal standaard. Vreemd is ook dat het gebakken ei ongevraagd met ham en kaas wordt geserveerd. Dat lust tafelgenoot best, maar voor anderen kan dat zomaar een onaangename verrassing zijn.

Mijn clubsandwich (€11) is ook niet de beste in zijn soort. Veel is het wel, er is zo te zien een compleet Turks brood voor gebruikt. Dat brood is lekker knapperig, maar de vulling – oude kaas, gegrilde groenten en gembermarmalade – valt tegen. Er zitten twee dunne plakjes kaas op, wat paprika, tomaat en taaie aubergine en verder vooral veel sla. Veel smaak zit er niet aan, en de beloofde gembermarmalade proef ik niet. Bij de sandwich is een handje naturelchips geserveerd, dat stemt me dan weer een beetje tevreden.

De derde tafelgenoot heeft gerookte zalm en limoenmayonaise op bruinbrood besteld (€9,50). Het vel van de zalm kan haar minder bekoren en ook hier is weer veel sla aan te pas gekomen, maar verder is ze content met haar lunch.

Bediening

Over de bediening zijn we gauw uitgesproken: die doet z’n werk adequaat. We krijgen voldoende aandacht en worden vriendelijk behandeld.

Kans op een tweede bezoek

Groningen biedt tal van opties om voor een bescheiden bedrag goed te lunchen en gezien die concurrentie moet Time Out echt een tandje bijzetten. Wij kiezen een volgende keer in elk geval toch voor een andere lunchtent.

Praktische info

Poelestraat 34
www.grandcafetimeout.nl
Prijs lunchgerechten €5,50 – €15,50