Nieuwe horeca in Groningen: pancakes, vis, koffie en thee

Groningen telt nu 22 procent meer horecazaken dan acht jaar geleden, bleek onlangs. Maar ondernemers zien nog steeds genoeg mogelijkheden, want er zit weer een hele reeks nieuwe eet- en drinkgelegenheden aan te komen.

Zo komt aan de Nieuwe Markt een all day breakfast-zaak, gespecialiseerd in American pancakes met allerlei toppings. Verder kun je er ook bowls, broodjes en salades krijgen, vertellen de mannen achter het concept op hun crowdfundingspagina. Qua drinken kun je kiezen tussen koffie, smoothies en sapjes of wijn en speciaalbier. De zaak zelf krijgt een hippe retro-inrichting en voor de deur komt een flink terras.

Even verderop aan de Grote Markt is straks Werkman te vinden in het pand waar ooit de Expo zat. Er is nog niet veel over bekend over de zaak, maar in de vacature voor een chef-kok die deze week geplaatst werd staat dat de Werkman vermoedelijk vanaf eind maart open zal zijn voor lunch, borrel en diner. Volgens de begeleidende tekst kun je er ‘eten, drinken, dansen en werken’.

Broodjes

Verder kondigde lunch- annex delicatessenzaak Food Matterz deze week aan een tweede vestiging te openen. Waar die komt en wanneer de opening is, willen ze nu echter nog niet verklappen.

De opening van Broodje Bewust, afgelopen oktober al aangekondigd, laat nog even wat langer op zich wachten. Er waren wat tegenvallers bij de verbouwing van het pand in de Oosterstraat, melden de eigenaren van de broodjeszaak op Facebook.

Koffie en thee

Theeliefhebbers hebben er binnenkort een hotspot bij aan het Gedempte Zuiderdiep, waar theewebshop Your Daily Teacup een tearoom opent. Je kunt er – vermoedelijk al eind deze maand – thee en accessoires kopen voor thuis, of ter plekke een kop thee drinken met een taartje erbij. De zaak komt op nummer 114.

Liever een goeie bak koffie? Dan fiets je even door naar de Steentilstraat, waar espressobar Yekka ergens dit voorjaar opent, naast Italiaanse delicatessenzaak La Bottega di Amore e Putipu.

Tot slot lijkt het er op dat er een visrestaurant bij komt in Groningen. Zeezout, een ‘no-nonsense visbistro in het centrum van Groningen’, kondigde z’n komst aan op social media. Waar de zaak precies komt en wanneer is nog onduidelijk.