De Pintelier op een na beste café van Nederland

De Pintelier is maandagavond uitgeroepen tot het op een na beste café van Nederland. In de Misset Horeca Café Top 100 eindigde het speciaalbiercafé op de tweede plek, als hoogst genoteerde zaak van de provincie Groningen. De Pintelier moest alleen In de Karkol uit Maastricht voor zich dulden.

Het café aan de Kleine Kromme Elleboog is flink gestegen in de prestigieuze ranglijst van het horecavakblad: vorig jaar stond De Pintelier nog op 14.

Dinercafé Soestdijk, vorig jaar niet in de lijst, staat dit jaar op plaats 27 in de top 100. De Toeter, in 2016 op 30, zakte twee plaatsen naar 32. De Wolthoorn, dat vorig jaar ook niet op de lijst voor kwam, eindigt nu op 54.

Cafés moesten zichzelf aanmelden om kans te maken op een plek in de lijst. Op basis van ‘mystery visits’ en bezoek door een vakjury werd een top 100 samengesteld. De zes hoogst genoteerde zaken kregen een aangekondigd bezoek van de hoofdjury, die met de ondernemers sprak, een kijkje in de boeken nam en voor en achter de schermen bij het café keek.