Bezorgmaaltijd: De Olijfboom

Samengevat
Eten
8
Prijs-kwaliteit
7
Bezorgservice
8
7.7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Afgelopen zomer was ik in Griekenland, waar ik elke dag heerlijk heb gegeten. Ik ben toe aan een trip down memory lane. Kortom: tijd om Grieks te bestellen. In Groningen moet je dan bij Traiterie & Ouzerie De Olijfboom zijn; letterlijk een stukje Griekenland in de Steentilstraat. Het begon in 2014 als een Griekse eetwinkel, later kwam daar ook een eetcafé bij.

Elke dag maken ze kleine hoeveelheden van verschillende gerechten met zoveel mogelijk lokale producten en producten uit Griekenland. Dat betekent dat ze een op=op beleid hebben. En dat het gerecht waar je zo’n zin in hebt niet op de kaart kan staan, zoals ik zelf ondervind.

Ik wil namelijk mijn favoriete Griekse gerecht moussaka bestellen – iets wat ik al eerder op de kaart van De Olijfboom heb gezien. Maar vandaag ontbreekt die. Dus wijken mijn bankgenoot en ik uit naar de moscharaki (€13,50) en de exochiko (€10,75). Daarbij bestellen we twee mezze met pita’s: tzatziki (€2,50) en melitzanosalata (€2,75). We moeten apart betalen voor de pita’s (€1,50). Waarom? Een bakje tzatziki eet je niet zo op, pita’s zouden er standaard bij moeten zitten.

De bel gaat!

Ons eten zou er in 32 minuten zijn. We zijn dus blij verrast dat de bel al na 20 minuten gaat. We hebben dan ook vrij vroeg besteld. Erg druk zal het nog niet zijn.

De bakjes zien eruit alsof we Chinees hebben besteld; ze zijn van plastic en aluminium en zitten in papieren zakjes. Niks mis mee, maar mooi is het niet. Ook is niet alles warm genoeg.

En, is het wat?

We delen wat we hebben besteld en ik probeer dus alles. Je vraagt je inmiddels misschien af wat moscharaki en exochiko is. Moscharaki is kalfsvlees gestoofd in rode wijn en tomaten met Griekse pasta. De smaak daarvan is goed, maar het vlees is te droog. De combinatie van de pasta en het stoofpotje is wel erg goed. Waarom eten we met z’n allen niet vaker Griekse pasta, het is zo lekker?

Exochiko is een filodeegpakket gevuld met kipragout met lekker grote stukken kip en ook die is erg goed op smaak gebracht. En wat een heerlijk knapperig geluid maakt dat filodeeg bij het snijden! De exochiko is onze favoriet van de twee hoofdgerechten.

De tzatziki heeft te weinig knoflooksmaak, maar is wel heel romig. De melitzanosalata (auberginedip) is net zo lekker als die we in Griekenland aten. Fris en precies zoet genoeg. De pita’s waar de dipjes op moeten zijn knapperig en lekker gekruid.

Kans op een tweede bestelling

Deze Griekse maaltijd heeft me zeker weten even terug kunnen brengen naar Griekenland. Alleen het geluid van de zee ontbrak nog. Toch ga ik de volgende keer liever weer zelf naar de ouzerie toe. Daar heb ik het idee dat ik meer krijg voor mijn geld. We vonden ongeveer 30 euro vrij veel geld voor wat we kregen, al helemaal omdat het gerecht met kalfsvlees niet zo warm meer was en de hoeveelheid van alles (vooral de mezze) niet echt paste bij de prijzen.

 

praktische info

Steentilstraat 28 / 28-1
Prijs gerechten: €2,50 – €13,75
Besteld via Thuisbezorgd, ook mogelijk via Fooddrop