Bezorgmaaltijd: FLFL

Samengevat
Eten
7.5
Bezorgservice
8
Prijs-kwaliteit
6.5
7.3

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Om de (thuis)werkdag wat op te leuken besluit ik een uitgebreide lunch te bestellen bij FLFL, dé falafelhotspot van Groningen. De zaak heeft een kleine maar fijne menukaart, waardoor ik niet veel tijd kwijt ben aan het maken van een keuze. Dat scheelt, tijdens een drukke dag.

Ik bestel een falafelwrap (€7,25) en een sabich (€8,50). Ik zou ook wel genoeg hebben aan alleen een falafelwrap, maar met een minimum bestelbedrag van €15 wordt dat hem niet.

De bel gaat!

Iets meer dan een kwartier nadat ik heb besteld, is mijn eten er. Het is midden op een doordeweekse dag, dus het zal niet druk zijn. Maar toch: complimenten.

De falafalwrap is in papier én aluminiumfolie gewikkeld, terwijl de sabich – ook een wrap, maar eentje die koud wordt geserveerd – alleen in papier zit. Ze hebben bij FLFL dus in elk geval hun best gedaan de falafel niet koud te laten worden.

En, is het wat?

De falafel is, zoals we gewend zijn bij FLFL, uitmuntend. Zacht en smeuïg aan de binnenkant en knapperig van buiten. En het moet gezegd worden: de binnenkant van de balletjes is prachtig felgroen. Het oog wil tenslotte ook wat. Er zit ruim voldoende falafel op op de wrap; ik heb geen hap zonder. Verder is er lekker veel knapperige groente (komkommer, tomaat, rode kool en ui) gebruikt en kom ik hummus, koriander-peterseliesaus en tahini tegen. Fris en romig zijn goed met elkaar in balans. Alleen naar de zoute mangochutney moet ik zoeken. De wrap waarop alles ligt is dun, maar hij is niet zompig geworden, zoals soms kan gebeuren.

Voor de sabich, een wrap met gegrilde aubergine, aardappel en gekookt ei, zijn dezelfde sauzen en groenten gebruikt. De aubergine is mooi zacht gegrild, maar ik had er graag meer van gekregen. Deze wrap is wel wat saaier en heeft een ietwat onprettige bittere smaak, waarvan ik de oorsprong moeilijk kan identificeren. Dat bittere blijkt na nader onderzoek ook aanwezig op de falafelwrap, maar daar wordt de smaak gecompenseerd door het romige van de falafel. Daardoor wordt het juist een lekkere combinatie. De verhouding tussen de ingrediënten is bij de sabich dus minder goed dan bij de falafelwrap.

Kans op een tweede bestelling

FLFL is en blijft (voorlopig) de beste plek in Groningen voor falafel en dus zie ik mezelf zeker nog eens een falafelwrap halen of laten bezorgen. Het eten staat snel voor je neus en de kwaliteit is goed. Een aanrader dus voor een snelle, goede en voedzame lunch.

 

praktische info

Oude Kijk in ’t Jatstraat 44
Prijs gerechten: €4,50 – €9,75
Te bestellen via Thuisbezorgd