Bezorgmaaltijd: Food Matterz

Samengevat
Eten
8.5
Bezorgservice
5.5
Prijs-kwaliteit
7.5
7.2

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Lunch- en delicatessenzaak Food Matterz is inmiddels favoriet voor een uitgebreide lunch, een goed ontbijt of een kop thee met wat lekkers. Ook zou je er de beste koffie kunnen drinken van de stad. Maar hoe brengen de gerechten het er vanaf na een ritje op de fiets?

We bestellen een meergranensandwich avocado di pollo (€8,95), een meergranentosti salame piccante (€6,95), een strawberry trifle met witte chocolade en cake (€5,95) en een smoothie Caribbean breeze met ananas, aardbei en kokos (€4,95).

De bel gaat!

Ik denk dat we een record te pakken hebben. In de negatieve zin. Ongeveer een kwartier nadat we besteld hebben geeft de app aan dat de bezorger aan het wachten is bij het restaurant. Dat duurt een half uur. Pas een uur nadat we besteld hebben staat de fietskoerier voor de deur. Blijkbaar is Food Matterz wel een héle populaire lunchplek.

De bestelling ziet er prima en netjes uit. De smoothie en trifle zijn goed ingepakt en hebben helemaal niet gelekt. De broodjes zijn verpakt in een mooi soort krantenpapier met ouderwetse reclames erop. De tosti is warm genoeg en de trifle en smoothie zijn lekker koud.

En, is het wat?

De tosti is gemaakt met supervers brood waar dikke plakken van zijn gesneden. Hij is kort geroosterd, waardoor vooral de korst heel knapperig is, maar de binnenkant van het broodje nog redelijk zacht. Er had meer beleg op gemogen, want aan de randen zit weinig en daardoor eet ik soms alleen brood als ik een hap van de korst neem. Bovendien zijn de romige, goed gesmolten mozzarella, de licht pittige Italiaanse salami en de huisgemaakte bruschetta zo lekker, dat ik daar graag wat meer van wil.

De smoothie met aardbei, ananas en kokos is fris en zoet en past daardoor ook goed bij de wat zwaardere broodjes. Alle smaken zijn subtiel, maar precies voldoende aanwezig.

Net als de tosti is ook de sandwich gemaakt van hele dikke sneden vers brood. Die hadden toch wel een tikje dunner gemogen, dat had mijn gehemelte ook niet erg gevonden. De sandwich is rijkelijk belegd, vooral met lekker gekruide kip en romige avocado die precies goed gezouten is. Die twee ingrediënten overheersen wel, waardoor de beloofde uitgebakken pancetta, rucola, truffelmayonaise en parmigiano reggiano een beetje wegvallen. Toch is het een broodje waar ik erg gelukkig van word.

 

We eindigen de lunch met de zoete, frisse trifle met aardbeien, witte chocolade, cake en aardbeiensiroop. Het is een enorme portie en ik vraag me af wat het eigenlijk is: een toetje, een ontbijt? Het kan beide. Bovenop de dikke laag yoghurt met daarin stukken aardbei , cake en siroop ligt een laag aardbeien met grote stukken witte chocolade en amandelschaafsel. Alle ingrediënten zijn royaal aanwezig, waardoor je nooit een hap met alleen yoghurt hebt.

Kans op een tweede bestelling

Al het eten was – op wat kleine puntjes na – erg lekker. Ik hoop alleen dat het de volgende keer dat ik een bestelling doe minder druk is, zodat ik niet weer een uur met een knorrende maag hoef te wachten.

 

praktische info

Oude Ebbingestraat 86
Prijs gerechten: €4,95 – €12,50
Te bestellen via Thuisbezorgd