Bezorgmaaltijd: Il Sogno

Samengevat
Eten
8.5
Bezorgdienst
7
Prijs-kwaliteit
8
7.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert met enige regelmaat zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

We hebben zin in pizza, maar ja, dan is de keuze nog altijd reuze in Groningen. Dus gaan we op onze stadgenoten af en kiezen voor de pizzeria die het beste beoordeeld wordt in de bezorgapp: Il Sogno.

Van een bezoek aan Il Sogno weten we nog dat de pastagerechten hier erg lekker zijn, maar we houden het dit keer uitsluitend bij pizza. Om precies te zijn een Prosciutto (€9), een Funghi (€8,75) met extra uien en een Di Fede met pittige salami, Sardijnse worst, olijven, basilicum en gegrilde groenten (€14,25).

De bel gaat!

Het is zaterdag, dus dan zit het er dik in dat je een tijdje moet wachten op je bestelling. Toch doet Il Sogno – dat z’n eigen bezorgdienst heeft – het best aardig: ze kondigen aan dat het 60 minuten gaat duren, maar zo’n drie kwartier later wordt er al aangebeld.

De pizza’s zitten in de bekende kartonnen dozen en daar zijn ze goed warm in gebleven. Het beleg is ook netjes op het deeg blijven liggen, en niet ernaast gevallen of tegen het deksel van de doos geplakt. We hadden in het opmerkingenveld van het bestelformulier gevraagd of de pizza’s gesneden konden worden, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd.

En, is het wat?

Zo zie je maar weer dat the wisdom of the crowd werkt: dit zijn prima pizza’s. Krokante deegrand en een mooi dunne bodem die niet te dik belegd is en dus niet erg zompig wordt.  Op de ene pizza liggen flinke lappen prosciutto, de andere is goed bestrooid met dungesneden champignons en ui.

Maar het is vooral de Di Fede die eruit springt. Niet zo gek ook, want de eigenaar van Il Sogno komt oorspronkelijk van Sardinië en heeft deze pizza – die hij naar zichzelf vernoemde – belegd met lekkers uit zijn geboortestreek. De pittige salami is overheerlijk en combineert heel smakelijk met de venkel in de Sardijnse worst, het zoute van de hele olijven en de verse basilicum. Er zitten ook nog stukjes gegrilde aubergine en courgette op de pizza. Die zijn subtiel aanwezig, maar het is in elk geval een prettig idee dat je zo nog wat groente binnenkrijgt.

Kans op een tweede bestelling

Zo’n pizza Di Fede lusten we nog wel eens, dus grote kans dat we hier vaker gaan bestellen. En misschien dat we dan ook een paar van die verse pasta’s langs de thuisbezorgmeetlat gaan leggen.

Praktische info

Schuitendiep 78
Prijs hoofdgerechten €8 – €22,50
Te bestellen bij Thuisbezorgd, Fooddrop, UberEats of rechtstreeks via Il Sogno