Bezorgmaaltijd: Bodega y Tapas

Samengevat
Eten
8
Prijs-kwaliteit
8
Bezorgservice
7.5
7.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

We hebben zin in een Spaanse tapasavond. Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor in Groningen. Maar de deur gaan we niet uit, dus kijken we op Thuisbezorgd onder het kopje Tapas. Daar vinden we Bodega y Tapas.

Bij Bodega y Tapas kun je een zelfgekozen selectie tapas bestellen of kiezen voor één van de tapasboxen: standaard, vegetarisch of ‘lux’. Wij gaan voor die laatste (à €25,50) met 30 stuks tapas erin, te weten: bruschetta carpaccio met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise; krokant gebakken jalapeño’s met roomkaas; chorizokroketjes met chilimayonaise; ossenhaasbiefstukjes met peper en knoflookjus; gehaktballetjes in pittige tomatensaus; gefrituurde kipvleugeltjes in pepertjessaus; spareribs en meloen met ham. Écht Spaans is het allemaal niet, maar het klinkt goed.

De bel gaat!

We bestellen om 17.55 uur en om 18.30 uur horen we de fietskoerier rommelen voor ons huis. Dat is 5 minuten eerder dan was voorspeld, dus ik ben blij.

Vrijwel elke tapa is apart verpakt. De bakjes die warm moeten zijn, zijn dat ook. En wat is het veel: het past niet allemaal op ons bijzettafeltje.

En, is het wat?

Bijna alles is lekker. De twee soorten kroketjes (chorizo en jalapeño’s met roomkaas) zijn onze favoriet: krokant, precies pittig genoeg en ook van de roomkaas word ik blij. De biefstukjes hebben een goede garing en er zit genoeg van de lekkere jus bij. Ook de tomatensaus bij de gehaktballetjes is lekker, al hadden de balletjes zelf iets minder droog mogen zijn. De spareribs vallen van het bot en dat is wat mij betreft altijd een goed teken. Ook de kipkluifjes zijn lekker, maar niet heel bijzonder.

Er is een zoet, romig sausje meegeleverd waarvan we zo snel niet meer weten waar hij bij hoort – de chorizokroketjes, ontdekken we later – dus eten we hem bij verschillende dingen. Hij blijkt ook erg goed bij de spareribs te passen.

Aan meloen met ham kan vrij weinig fout gaan, maar het was handiger geweest om de stukjes fruit wat grover te snijden, zodat je er makkelijker een stuk ham omheen kunt wikkelen. Sowieso is het onhandig dat je het gerecht zelf in elkaar moet zetten, al snap ik de keuze: los van elkaar blijven de twee ingrediënten langer lekker.

De bruschetta is een misser. De topping is prima, maar het brood is slof  geworden en dat verpest het hele gerecht. In plaats van dunne, knapperig gegrilde sneetjes brood hebben we dikke plakken gekregen die te hard zijn aan de randjes en zacht en droog in het midden. Bodega y Tapas wil waarschijnlijk van de meeste categorieën op de kaart iets in de box doen, maar ik had toch liever iets gehad dat een reisje op de fiets beter overleeft.

Kans op een tweede bestelling

Met zoveel bezorgrestaurants is de kans groot dat ik de volgende keer toch een andere zaak probeer, want ik hou wel van afwisseling. Maar in principe zou ik best weer eens bij Bodega y Tapas willen bestellen. Met zo’n box kun je eenvoudig een goede selectie van de kaart proberen en dat is fijn. Het was alleen wel veel vlees; wat meer groente in de box zou ik niet erg vinden.

praktische info

Damsterdiep 20
Prijs gerechten: losse tapas €3,50 – €9,50, boxen €21,50 – €25,50
Besteld via Thuisbezorgd