Bezorgmaaltijd: Buurman & Buurman

Samengevat
Eten
7
Bezorgservice
6
Prijs-kwaliteit
7
6.7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Vanavond eten we de beste pizza van Groningen. Tenminste, dat zeggen Douwe en Anouk van Buurman & Buurman zelf op hun website. Gezien het grote aantal pizzeria’s dat Groningen rijk is, is dat nogal een claim. Maar we gaan het zien.

Buurman & Buurman heeft twee vestigingen – aan de Rodeweg en aan de Friesestraatweg – en daar verkopen ze vooral pizza’s, maar ook diverse Italiaanse hapjes. De menukaart is niet, zoals bij veel andere pizzeria’s, enorm lang. Het maken van een keuze is daardoor een stuk makkelijker. Ik ga voor de pizza Geit met tomatensaus, geitenkaas, walnoten, in tijm gemarineerde druiven, honing en rucola (€12,50). Mijn bankgenoot kiest de pizza Pittig met tomatensaus, chorizo, rode ui, rode peper, buffelmozzarella, Parmezaan en rucola (€12,00). Voor daarna bestellen we nog een wittechocolade-cheesecake met bosvruchtentopping (€5,50).

De bel gaat!

We bestellen om 17.40 uur en het eten staat om 18.15 uur voor de deur. Dat is precies wat ze hadden voorspeld en een prima tijd.

De pizza’s zitten uiteraard in de bekende kartonnen dozen. Doorgaans werkt dat prima, maar deze keer zijn de pizza’s niet zo warm als ik zou willen. Bovendien plakt mijn pizzadoos helemaal door de honing die blijkbaar naast de pizza terecht is gekomen. Mijn handen plakken dus ook al snel. En ook een aantal andere toppings van beide pizza’s zijn door de doos verspreid geraakt . Pluspunt: de pizza’s zijn voorgesneden.

De cheesecake zit in een plastic bakje, dat als schaaltje fungeert. Dit is niet een puntje taart, zoals ik had verwacht, maar een zachter dessert. De ingrediënten zijn allemaal op elkaar gestapeld in het bakje. Best slim om het op deze manier te vervoeren.

En, is het wat?

De smaak van beide pizza’s is erg goed. Het zoete van de druif en honing op mijn pizza combineert prima met het romige en hartige van de geitenkaas – waar ze trouwens lekker gul mee zijn geweest. De tijm-marinade is goed in de druiven getrokken. En hoewel het fruit vrij zoet is, is de pizza in z’n geheel dat niet. De rucola voegt alleen niet zoveel toe.

Ook de pizza van mijn bankgenoot is belegd met een geslaagde combinatie van ingrediënten. De mozzarella is erg romig en zorgt ervoor dat de pittige pizza niet té scherp wordt. Dat is nodig, want er liggen heel veel pepertjes op.

Over wat er onder de toppings ligt zijn we een stuk minder positief. De bodem is mooi dun en smaakt goed, maar hij is ook enorm slap en op sommige plekken langs de rand zelfs taai. Het deeg had echt wat knapperiger moeten zijn. En omdat de pizza’s al niet zo warm waren toen ze arriveerden, zijn ze snel koud.

De cheesecake valt in de smaak. De bodem bestaat uit grof verkruimelde koekjes met dikke stukken witte chocolade er doorheen. Daarbovenop ligt een frisse, zoete laag roomkaas en een frisse topping van bosvruchten maakt het gerecht af. De verhouding tussen de verschillende laagjes is goed en de combinatie van zachte room en knapperige koek is een succes.

Kans op een tweede bestelling

Ik heb één keer bij Buurman & Buurman gegeten. Toen was ik ook enthousiast over het beleg van de pizza’s en was de bodem gewoon goed. De reis heeft de pizza’s geen goed gedaan; blijkbaar kunnen ze beter rechtstreeks vanuit de oven gegeten worden. Dan is het dus toch aan te raden om de deur uit gaan richting Rodeweg of Friesestraatweg. Als je daar geen zin in hebt, is Buurman & Buurman desondanks best een prima optie. Maar dan vooral vanwege de toppings, waar de koks echt wel raad mee weten.

praktische info

Rodeweg 6 en Friesestraatweg 41
Prijs pizza’s: €9,00 – €14,50
Te bestellen via Thuisbezorgd