Bezorgmaaltijd: LUX

Samengevat
Eten
8
Prijs-kwaliteit
8
Bezorgservice
7
7.7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Als ik denk aan eten bestellen, dan denk ik al snel aan pizza. Jaren geleden was dat namelijk de eerste maaltijd die ik thuis liet afleveren. Hoog tijd om dat weer eens te doen, maar ik wil niet een pizza die ik overal kan krijgen. Nee, ik wil er eentje die ik alleen in Groningen kan eten. Vandaag bestellen we bij LUX.

LUX bestaat nu ongeveer twee jaar. Ze maken er moderne pizza’s, maar volgens een kenner zijn die niet écht Italiaans. Dat deert ons niet, want ze zijn wel creatief. Wij gaan voor de NomNomNom (€12,00) met rode pesto, Goudse kaas, ui, knoflook, chili, chorizo, cherrytomaat, olijven en feta en de Hippie (€11,00)met rode pesto, Goudse kaas, mozzarella, paprika, cherrytomaat, olijven en pijnboompitten.

De bel gaat!

We bestellen om 18.00 en drie kwartier later worden de pizza’s bezorgd. Dat hebben we wel eens sneller meegemaakt. Als de bezorger zijn tas opent, komt de stoom van de LUX-pizzadozen en een heerlijke knoflookgeur nestelt zich meteen in mijn neus. Dit belooft veel goeds. Klein puntje van kritiek: de pizza’s zijn niet van tevoren gesneden. Dat is nu geen groot probleem, maar als je ergens bent waar je geen mes of pizzasnijder hebt, is het niet handig.

De twee helften van beide pizza’s

En, is het wat?

De pizza’s hebben beide een hele mooie dunne korst en niet zo’n dikke rand zoals je die vaak ziet. We delen ze door tweeën en eten allebei de helft – dé oplossing voor wie niet kan kiezen en veel wil proeven.

De pizza met chorizo is lekker, maar de worst in combinatie met de feta en olijven is wat mij betreft te zout. De cherrytomaten zorgen wel voor een beetje verlichting, maar helaas krijg je die niet bij elke hap binnen. Mijn bankgenoot is het trouwens niet met mij eens: dit vind hij de lekkerste pizza van de twee. De chilipepers hadden wel beter verdeeld kunnen worden, merkt hij op. Nu liggen ze allemaal in het midden van de pizza, waardoor je soms een hap vol chili’s in je mond hebt.

Datzelfde geldt voor de pijnboompitten op de vegetarische pizza, maar die zorgen wel weer voor een fijne afwisseling in structuur. De mozzarella op deze pizza is superknapperig en de paprika – die samen met de tomaatjes een frisse tegenhanger vormt voor de kaas – is precies goed zachtgestoofd. Dit is mijn favoriete pizza en ik heb er eigenlijk weinig op aan te merken.

Bij beide pizza’s proeven we pesto, maar het is een subtiele smaak: er zijn niet zomaar een paar klodders pesto op het deeg gegooid. Gelukkig zorgt het spul niet voor overdadige vettigheid.

Kans op een tweede bestelling

Er zijn in de stad een hoop plekken waar je voor minder geld pizza’s kunt halen. Maar die zijn minder lekker en creatief. Bovendien worden daarbij vaak minder goede ingrediënten gebruikt. Het feit dat LUX een uitgebreide selectie vegan pizza’s heeft werkt ook enorm in hun voordeel. Dus ja, een tweede bestelling in de toekomst zie ik zeker zitten.

 

praktische info

Nieuwe Ebbingestraat 82
Prijs gerechten: €6,00 – €14,00
Te bestellen via Thuisbezorgd of rechtstreeks bij LUX