Bezorgmaaltijd: Mechoui

Samengevat
Eten
8
Bezorgservice
6.5
Prijs-kwaliteit
7.5
7.3

 

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert met enige regelmaat zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Mechoui is zo’n restaurant dat al jaren standhoudt in de Folkingestraat te midden van al het nieuwe horecageweld in de stad (waaronder El Maïda van dezelfde eigenaar). Sinds corona kun je het Noord-Afrikaanse eten ook afhalen of bij je thuis laten bezorgen en dat leek ons ook wel een keer  leuk.

Op het bezorgmenu van Mechoui – iets compacter dan hun normale menu – staan onder andere verschillende tajines, Arabische wraps en mezze. Wij gaan voor de mix van vegetarische gerechten (€12,95) en de Arabische wrap met kofta (€8,95).

De bel gaat!

Het duurt lang tot het eten bezorgd wordt; 54 minuten om precies te zijn. We krijgen drie bakjes die supergoed ingepakt zijn in aluminiumfolie. De wrap zit ingepakt in papier, aluminiumfolie en een zakje. Veel afval, maar het houdt het eten wel goed warm.

En, is het wat?

De wrap valt meteen in de smaak. Hij is zoet, precies pittig genoeg en het vlees van de gehaktballetjes is mals. De knapperige groenten zorgen voor de nodige frisheid. Mijn enige kritiekpuntje is dat het brood aan de randjes toch wat taai is geworden, maar dat is ook erg moeilijk te voorkomen bij een bezorgmaaltijd.

Het vegetarische hoofdgerecht bestaat uit een bakje met daarin börek (bladerdeeg gevuld met feta en spinazie),  falafel en een hartig taartje met geitenkaas, spinazie en zongedroogde tomaat. In de andere twee bakjes zitten de bijgerechten: gebakken aardappelen en warme groenten.

Onderin het eerste bakje ligt ook een laag salade die vrij vochtig is. Het ziet er een beetje verlept uit en het is warm geworden door de gerechten die erbovenop liggen. Niet de ideale omstandigheden voor sla. De olijven die er in zitten maken me wel erg gelukkig. Door de vochtige sla heeft de börek wat van zijn knapperigheid verloren aan één kant. De overheersende structuur is zacht, op wat stukjes knapperige deeg na. Gelukkig is de smaak heel goed: pittig en zout door de feta, maar niet té zout.

Het hartige taartje is romig en lekker hartig, met een hoofdrol voor de zongedroogde tomaten. Dit zonder twijfel mijn favoriet. Hij ziet er ook erg mooi bruin gebakken uit. De falafel is wat droog. Een sausje of iets dergelijks als tegenhanger was hier wel welkom geweest.

De bijgerechten zijn royaal en heel lekker. Vooral de grofgesneden groenten – waaronder aubergine, groene en gele courgette, erwtjes, paprika, ui, tuinbonen en artisjok – vallen erg in de smaak. Ze zijn goed gekruid en mooi gaar – alleen de aubergine had iets zachter gemogen. Ook de gebakken aardappeltjes zijn lekker gekruid met – zo te proeven – ras el hanout: een beetje pittig en lichtzoet.

Kans op een tweede bestelling

Een bestelling bij Mechoui is zeker voor herhaling vatbaar. De prijzen zijn erg goed voor wat je krijgt en het eten is lekker. En de bezorgkaart mag dan wat compacter zijn dan het reguliere menu, er is nog steeds genoeg over dat ik graag zou willen proeven.

Praktische info

Folkingestraat 38
Prijs hoofdgerechten €8,95 – €17,95
Te bestellen bij Thuisbezorgd, UberEats, FoodDrop