Bezorgmaaltijd: Taj Mahal

Samengevat
Eten
7.5
Prijs-kwaliteit
8
Bezorgservice
7
7.5

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Tijdens koud winterweer zijn er een aantal gerechten die dan nét iets lekkerder zijn. Eén daarvan is curry. Dus nu het buiten nog steeds best vroeg donker wordt en er elke ochtend een laagje ijs of sneeuw op de autoruiten ligt, bestellen wij een Indiase maaltijd bij Taj Mahal. Dit familierestaurant aan de rand van de Oosterpoortwijk heeft een van oorsprong Indiase eigenaar en klinkt als een prima zaak om curry te bestellen.

De kaart is uitgebreid en er staan veel gerechten op die ik nog nooit heb gehad. Je hebt onder meer de keuze uit complete menu’s voor twee personen, losse curry’s met bijgerechten en vis-, vega- of vleesgerechten. Hoewel de onbekende opties interessant lijken, gaan wij toch voor twee klassiekers: een milde tikka masala met lam en pilawrijst (€13,50) en butter chicken met een naan (€12,50). Daarbij bestellen we als bijgerecht nog bombay aloo (€5,50) en als voorgerecht twee samosa’s (€4,50).

De bel gaat!

We bestellen om 18.00, krijgen een melding dat het eten er over drie kwartier is en vervolgens gaat de bel om 18.20. We kunnen dus weer sneller dan voorspeld ons bord opscheppen.

Het eten zit in plastic bakjes en aluminiumfolie. Alles is goed warm, maar ik verlang terug naar de mooie bakjes die ik bij andere restaurants kreeg. Presentatie is ook belangrijk. Bovendien kunnen we de beide curry’s in eerste instantie niet van elkaar onderscheiden. Het is dat ik per ongeluk tikka masala met lam heb besteld in plaats van kip, anders hadden de twee echt te veel op elkaar geleken. Even op de bakjes schrijven wat het is zou handig zijn.

En, is het wat?

De eerste indruk is: wat veel! Hier kun je makkelijk met meer dan twee personen van eten.

Op het menu staat dat de samosa van bladerdeeg is gemaakt, maar het lijkt mij toch echt dat dit filodeeg is. Een detail. Het deeg is in elk geval knapperig en de vulling is zacht en kruidig. Het sausjes dat we erbij krijgen is niet scherp en zorgt voor een fijne frisheid.

De eerste curry – butter chicken – heeft een hele goede tomatensmaak en is subtiel zuur en romig. De curry is goed in de malse kip getrokken. Ook de tikka masala is lekker: verrassend zoet en het lamsvlees heeft een ietwat rokerige smaak.

Tijdens  het eten raken we alleen opnieuw in verwarring over welk gerecht in welk bakje zit. Ik  ben enthousiast over de cashewnoten in de butter chicken, die voor wat afwisseling in structuur zorgen. Maar wanneer ik het menu nog eens goed bekijk, blijkt dat de cashews in de tikka masala moeten zitten. Zijn de vleessoorten en de curry’s per ongeluk verwisseld? Het lamsgerecht is namelijk romiger en zoeter – wat overeenkomt met de honing en room van de butter chicken – dan het kipgerecht, dat juist kruidig is. De twee lijken echt teveel op elkaar om hier een definitief oordeel over te vellen en we kunnen het ook niet even navragen. Feit is dat de cashews bij de lam hadden gemoeten.

De bombay aloo – een curry met gebakken aardappelen – vind ik veel te scherp, waardoor ik er verder weinig van kan proeven. Volgens mijn bankgenoot, die beter tegen scherpe smaken kan, is de smaak goed en zijn vooral de aardappels lekker zacht en goed klaargemaakt. Hij vind de curry’s overigens net iets té mild, maar dat ervaar ik niet als een minpunt.

Kans op een tweede bestelling

Los van de verwarring over de curry’s heb ik een hele lekkere maaltijd gehad. Curry is wat mij betreft het ultieme comfort food en Taj Mahal levert zowel kwaliteit als kwantiteit. Ik zie het dus best zitten om nog meer curry’s uit te proberen bij Taj Mahal. Dan moet ik alleen wel uitkijken dat ik geen scherpe variant bestel, want uit de ervaring met de bombay aloo blijkt wel dat ik daar niet blij van word.

praktische info

Veemarktstraat 94
Prijs hoofdgerechten: €11,25 – €26,95 (menu voor twee personen)
Te bestellen via Thuisbezorgd, Fooddrop of het restaurant zelf