Lunchrecensie: Café Lent

Samengevat
Sfeer
7
Eten
6.5
Bediening
6
Prijs-kwaliteit
6.5
6.5

Tafelgenoot van ver moet voor haar werk in de buurt zijn en zo belanden we voor de lunch bij Café Lent in het Woonforum. Is de zaak ook los van praktische overwegingen een bezoek waard?

Sfeer

Café Lent is gevestigd op de eerste verdieping van het Vesta Woonforum, maar het lijkt zich meer te richten op de werkende mens dan op de woonshopper. Het interieur heeft een fleurig-zakelijke uitstraling, met witte kunststof stoelen en dito tafels, fuchsiaroze loungebanken en een betonlook gietvloer. Een van de muren is behangen met zwart-witafbeeldingen van Groningen, als ware het New York of Parijs. Prima voor een zakenlunch of als tijdelijke werkplek, minder uitnodigend om eens uitgebreid bij te kletsen tijdens een dagje uit.

Eten

Het lunchmenu bij Café Lent is vrij uitgebreid. Soepen, salades, broodjes, warme gerechten: keus genoeg. Ik bestel de vegetarische wrap met geitenkaas, brie, avocado, tomatensalsa en ijsbergsla. Die ingrediënten gaan best samen, alleen is de wrap door het vocht in de salsa zompig aan de onderkant. Het gerecht komt uit de oven en daar reageert sla dan weer niet zo goed op. Een beetje meer bite tussen al die zachte elementen was ook welkom geweest. Erbij krijg ik knapperige Franse frietjes die aan de zoute kant zijn, maar ik ben fan van de iets zure mayonaise.

Tafelgenoot is gegaan voor een foccacciabroodje uit de oven met geitenkaas, tijm, walnoten en cranberrysaus. Een geslaagde combinatie, vindt ze, al is ze minder gelukkig met de opmaak. Het mag dan leuk ogen om het bord met wat saus te bedruipen, je hebt dan steevast te weinig. Doe haar maar gewoon een kommetje, dan kun je het spul ook nog eens naar eigen smaak op je broodje lepelen.

Bediening

Wanneer de dame van de bediening aan onze tafel komt weet ik al wat ik wil hebben, maar tafelgenoot heeft nog niet naar het menu gekeken. Ik stel voor dat ze later nog even terugkomt, maar dat ziet ze niet zitten. Ze wil onze bestelling liever nu aan de keuken doorgeven, voor het druk wordt. Dus moet tafelgenoot snel iets uitzoeken terwijl de dame blijft staan wachten: niet erg gastvrij. Druk wordt het op deze doordeweekse dag overigens niet tijdens de lunch. Jammer ook dat we zelf om een tweede drankje moeten vragen, terwijl het eten naast onze lege glazen wordt neergezet.

Kans op een tweede bezoek

Café Lent is vooral een plek waar je gaat zitten als je toch in het Woonforum bent of er in de buurt moet zijn. Geen omweg uit de stad waard, maar het dient z’n doel.

 

praktische info

Peizerweg 72a
www.cafelent.nl
Prijs lunchgerechten €4,50 – €11,75