Lunchrecensie: Wadapartja

Samengevat
Sfeer
9
Eten
8
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
8
8.3

Wadapartja ging een paar maanden geleden zonder al te veel fanfare open, maar inmiddels zit het er rond het middaguur op een doordeweekse dag behoorlijk vol. Wij voegden ons bij de lunch crowd.

Sfeer

Wadapartja is deels winkel, deels restaurant. De ene helft van de zaak is ingericht als lichte lunchruimte, de andere helft is voorin een winkel en achterin een restaurant en lounge, met een gezellige zithoek en een paar eettafels. De inrichting heeft een redelijk hoog hipstergehalte, met z’n sloophouten tafels, fabriekslampen en retro accessoires, maar dat levert wel een gezellig sfeertje op. Zo’n beetje alles wat je hier ziet is te koop: van de glazen met uilenprint op de plank aan de wand naast ons tot het dienblad op tafel. Het is hier knus zitten, en we zien onszelf ook wel neerstrijken bij Wadapartja voor een borrelavondje.

Eten

Genoeg gezonde opties op de menukaart die ook nog lekker klinken, maar buiten stortregent het, dus wij gaan voor comfort food. De hamburger van tafelgenoot is het ultieme troosteten: een stevige rundvleesburger met daarop gestapeld kaas, uitgebakken spek, jalapeño-pepers en een spiegelei. Dat alles wordt geserveerd op een fijn meergranenbroodje, zodat je net kunt doen of je verantwoord bezig bent. Voor €9 vinden we dit een prima deal, want je kunt er de hele middag op teren.

Mijn Grunneger stoet uit de oven kun je zien als de light-variant van de hamburger: zelfde broodje, ook met gesmolten kaas en jalapeño’s, maar dan met chorizo en geroosterde paprika. Ook dit is een geslaagde lunchhap: de pepers zorgen voor net een beetje extra pep. De blaadjes sla op onze borden zijn meer ter garnering dan dat ze iets toevoegen aan het eten, maar de puntjes gebakken tortilla vinden we een leuke vondst: die knabbelen lekker weg.

Ook leuk: we bestellen thee en krijgen vier mini-weckpotjes losse thee gepresenteerd, waar we zelf uit mogen scheppen. Erbij worden twee kleine kokosmacronen geserveerd en dat juichen we toe: zo’n luxe koekje maakt een simpel kopje koffie of thee meteen een stuk feestelijker dan een standaard speculaasje.

Bediening

Het is behoorlijk druk wanneer wij binnenkomen, maar toch is het personeel erg attent. Omdat de lunchruimte vol is gaan we in het lege restaurantgedeelte zitten, met een verzoek aan het personeel ons te waarschuwen als er een tafeltje vrijkomt. Dat doen ze ook netjes. We blijven bij nader inzien toch maar zitten, want inmiddels zijn de tafeltjes om ons heen ook bevolkt geraakt. Wanneer de serveerster me even later ziet schuiven met een rechaud dat op tafel staat biedt ze meteen aan het weg te halen voor ons. Bonuspunt: er komt na de lunch zelfs iemand naar ons toe om te vragen of we nog een drankje willen.

Kans op een tweede bezoek

Hier komen we zeker nog eens terug. Wadapartja heeft een hoop te bieden: een lekkere lunch, een knusse ruimte om te borrelen en een terras voor de deur waar het met zonnig weer leuk mensen kijken is.

 

praktische info

Gedempte Zuiderdiep 41
wadapartja.nl
Prijs lunch €4 – €9,50