Lunchrecensie: Barista Cafe

Samengevat
Sfeer
8
Eten
6.5
Bediening
7.5
Prijs-kwaliteit
7
7.3

Als inwoner van Paddepoel heb je niet zoveel te recenseren in eigen buurt. Maar daar is met de komst van het Barista Cafe verandering in gekomen, dus schoven we opgetogen aan voor de lunch in het winkelcentrum.

Sfeer

Winkelcentrum Paddepoel heeft weinig charme, dus is het des te verrassender dat dit hoekje van het gebouw zo gezellig is. De bakstenen muur – steenstrips, vermoeden we – Perzische tapijten en planten links en rechts geven het Barista Cafe een huiskamer-uitstraling. Er is een stamtafel met kranten, een zithoek met banken en verder 2- en 4-persoonstafeltjes met comfortabele stoelen erbij: hier kun je prima een uurtje doorbrengen.


Eten

Het is koud buiten, dus warmen tafelgenoot en ik ons eerst aan een heet drankje. Keus genoeg: op de menukaart van het Barista Cafe staat een grote hoeveelheid hippe koffies en voor wie daar niet van houdt zijn er nog hippe chocolademelken en hippe theevarianten. Tafelgenoot neemt een chai latte, ik een chai chocolate en die worden allebei goedgekeurd: lekker kruidig.

We zouden er een van de aantrekkelijk ogende cakes en taartjes bij kunnen nemen die op de bar pronken, maar we besluiten gezond te doen en gaan voor een gewone lunch. Op de kaart staan club sandwiches, ‘melts’ – oftewel aangeklede tosti’s – salades en een paar gerechten onder de noemer ‘hip & healthy’, een uitdrukking waar tafelgenoot jeuk van krijgt. Zij neemt een wrap met carpaccio en eiersalade uit de categorie ‘small bites’. Slim bedacht voor wie geen grote honger heeft, al doen de prijzen ervan – €6,75 voor de wrap, €7,25 voor een quesadilla of quiche met tonijn – niet onder voor de gewone lunchgerechten.

De wrap valt tafelgenoot een beetje tegen. ,,Nogal flauw, er had wel wat meer zout en peper door de eiersalade gemogen.” Het vlees heeft ook weinig in te brengen tegen de combinatie eiersalade, sla, komkommer en tomaat. Wel leuk: de mollebonen die als garnering op het bord liggen. Barista Cafe is een landelijke keten, maar de Groningse snack van geroosterde tuinbonen staat standaard op de kaart bij dit gerecht, leert een blik op de website.

Ik laat de club sandwich met geitenkaas, de pastrami melt en de acai bowl voor wat ze zijn en bestel de ‘chef’s choice’ van deze maand: een tosti van maisbrood met appel, Coburger rauwe ham, cheddar en appelstroop. Die ingrediënten doen het goed samen, al komt het zoute van de ham en kaas niet helemaal goed tot z’n recht door de flinke plakken appel. De appelstroop had ik liever in een apart kommetje gezien om het geroosterde brood in te dopen, want de tosti is nu aan de droge kant. Weer eens wat anders: in plaats van een salade wordt er een weckpotje met ingemaakte groenten bij geserveerd.

Bediening

Wat ik van mijn broodje vond, vraagt de serveerster me expliciet bij het afrekenen. Mijn eerste gedachte: ik ben door de mand gevallen. Maar nee, ik blijk gewoon de eerste persoon die de maandspecial besteld heeft en dus is ze benieuwd of ie in de smaak viel. Met zulke oprechte interesse in de ervaring van de gast kun je alleen maar blij zijn. Eerder pakte ze het verzoek om naar een ander tafeltje te verhuizen vanwege een reservering ook netjes aan. Wel duurt het wat lang voor onze bestelling arriveert, terwijl de lunchdrukte al ruim voorbij is.

Kans op een tweede bezoek

Als je niet toch al in Paddepoel bent, ga je voor het Barista Cafe niet omfietsen. Maar voor wie in de wijk woont of er zijn boodschappen doet, is het een aanwinst: een gezellige plek die het iets jongere en/of hippere publiek bedient.

 

praktische info

Dierenriemstraat 200D
www.baristacafe.nl
Prijs lunchgerechten €3,25 – €10,95