Lunchrecensie: Doppio

Samengevat
Sfeer
6.5
Eten
6
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
6
6.4

Zin in ingewikkelde koffie, maar ben je niet zo van de hipstertentjes? Dan kom je al snel uit bij Doppio, de koffieketen met inmiddels twee vestigingen in Groningen. Lunchen kan er ook, dus schoven we aan in de Brugstraat.

Sfeer

Doppio wil een breed publiek aanspreken en dus is de inrichting neutraal: de hoofdkleuren zijn wit en donkerbruin; het meubilair is modern, maar zeker niet hip. Het is nogal een saai geheel, maar dat maakt het dan wel weer een geschikte locatie voor zakelijke afspraken of een afleidingsvrije werkplek.  

Eten

De menukaart bij Doppio biedt op het eerste gezicht voldoende keus, maar dat blijkt bij nadere bestudering toch wat tegen te vallen. Je kunt weliswaar kiezen uit salades, verschillende soorten brood en diverse warme lunchgerechten, maar het beleg is weinig gevarieerd. De mix van pompoen, kastanjechampignon en paprika die op de focaccia di verdure zit, wordt ook gebruikt in een frittata, in een salade en op een flatbread. Dito met zalm, kip en Italiaanse ham: wie goed kijkt, ziet dat de kaart met een heel beperkt aantal ingrediënten is samengesteld.

Goed voor de inkoop ongetwijfeld, maar het biedt de gast per saldo weinig keus. Ben je een vegetariër die niet van kastanjechampignons houdt, dan kun je alleen nog maar de focaccia met tomaat en mozzarella bestellen.

Tafelgenoot en ik bestellen beiden een broodje. Een focaccia voor mij en een ciabatta voor haar, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn vrij karig belegd. Op de focaccia di verdure vind ik vooral sla, tomaat en paprika terug en maar een enkel stukje pompoen en kastanjechampignon, terwijl die wel als eerste genoemd worden op de kaart. Het brood is besmeerd met muhammara, – een spread van gegrilde paprika, walnoot en granaatappel – maar ook weer dunnetjes. Voor €7,20 had ik wat meer verwacht.

De ciabatta zalm en roomkaas (€8,50) is al net zo zuinig bedeeld met gerookte zalm. En doordat de rest van het beleg bestaat uit ingrediënten met stevige smaken – balsamicodressing, kapperappeltjes en rode ui – blijft er van de zalmervaring helemaal weinig over. De ciabatta heeft tafelgenoot ook wel eens lekkerder gehad, deze is weinig luchtig. 

Het goede nieuws: over de koffie hebben we dan weer geen klagen. Dat is voor veel mensen toch de voornaamste reden voor een bezoek aan Doppio. 

Bediening

Dit is geen zaak waar je heel uitgebreid gaat eten, dus blijft de interactie met de bediening beperkt tot het opnemen van de bestelling en het afleveren van ons eten en drinken. Dat doet onze serveerster naar behoren: ze is vriendelijk en we hoeven niet lang te wachten.  

Kans op een tweede bezoek

Voor de gezelligheid zou dit niet mijn eerste keus zijn en voor de lunch zeker niet, maar voor een zakelijke koffieafspraak of een snelle bak thee tussen het winkelen door is Doppio een prima optie.

 

praktische info

Brugstraat 6
doppio-espresso.nl
Prijs lunchgerechten €6 – €10