Lunchrecensie: Stadscafé Double-A

Samengevat
Sfeer
7.8
Eten
8
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
7.5
7.8

Stadscafé Double-A was tot nu toe een beetje buiten ons zicht gebleven. De zaak zit tegenover de MediaMarkt aan de Westerkade, een beetje het stille deel van het winkelgebied. Maar de beste ontdekkingen doe je buiten de gebaande paden, toch? We schoven er aan voor de lunch.

Sfeer

Toen de Westerhaven nog echt een haven was stond de Westerkade vol pakhuizen en handelshuizen. Die geschiedenis zien we terug als we bij Double-A binnenstappen, gevestigd in een van die oude panden: een grote open ruimte met zwartgeverfde staanders die het witte balkenplafond ondersteunen. De hip-industriële inrichting – stevige blankhouten tafels, leren stoelen, eenvoudige verlichting – mist een beetje een eigen smoel, maar past wel goed bij de stoere uitstraling van het gebouw.

Eten

Gezien zijn locatie bij de Westerhaven zal Stadscafé Double-A veel winkelend publiek trekken en mensen die in de buurt werken. Dat zie je terug op de menukaart, waar voor ieder wat wils op staat. Veel hardlopers, zoals mosterdsoep, kroketten op brood en uitsmijters, maar ook kipsaté en salade met carpaccio.

Qua drankjes zien we niet veel spannends op de kaart staan – wie een sapje wil is beperkt tot jus d’orange of appelsap – dus houden we het bij een kop thee. Tafelgenoot bestelt daar een broodje pastrami bij. Volgens de kaart heb je dan keus uit een wit of woudkorn-broodje, maar naar haar voorkeur wordt niet gevraagd. Ze krijgt gewoon de bruine variant. Dat vindt ze overigens alleen maar een pluspunt, want pastrami hoort niet op witbrood. Verder is ze ook over haar lunch te spreken: er zit zuurkool op en mosterdmayonaise, waarbij niet te zuinig is omgesprongen met de mosterd.

Voor mij komt er een pannetje champignons in kaassaus op tafel. Dat is niet helemaal wat ik verwacht had op basis van de omschrijving – ik dacht aan champignons op bruin brood – maar het smaakt er niet minder om. Eigenlijk is het een soort kaasfondue met de groente er al in: naast champignons ook ui, paprika en wat rode peper als smaakmaker. Het is ook een goed verzorgd bord, met prima aangemaakte salade erbij en een kommetje boter voor het stokbrood.

Bediening

We worden geholpen door een vriendelijke dame van middelbare leeftijd in wie we de eigenaresse vermoeden. Ze heeft het gastvrouwschap goed in de vingers: belangstellend, oplettend en prettig informeel.

Kans op een tweede bezoek

Zal ik voor Stadscafé Double-A een omweg maken? Dat niet per se. Maar je kunt er uitstekend lunchen, dus als ik me weer eens hongerig in de buurt van de Westerhaven bevind stap ik zeker naar binnen.

Praktische info

Westerkade 18
http://stadscafedoublea.nl/
Prijs lunchgerechten: €3,95 – €14,25