Lunchrecensie: BAQ (GESLOTEN)

Samengevat
Sfeer
7
Eten
7
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
8
7.5

Net toen wij onze recensie af hadden, kwam het bericht dat het moederbedrijf van BAQ failliet was gegaan. Twee weken later heeft de nieuwe eigenaar de zaak heropend. Alles blijft bij hetzelfde, belooft ze. Is dat goed nieuws?

Sfeer

BAQ past met zijn (of haar?) schattige poppensetting prima in de Folkingestraat. Veel roze, vrolijke tafelkleedjes en in de vitrine aandoenlijke petit fourtjes met dikke lagen fondant waar je tanden spontaan van gaan rammelen. Wie hier op een zonnige dag langsloopt en denkt ‘die vier terrasplekken zitten al vol, laat maar’, niet getreurd: als je de zaak doorloopt vind je achterin een ruim terras dat ook lief en gezellig is ingericht. Leuk voor vrouwen en mannen die goed in hun vel zitten, macho’s moeten maar een paar extra passen zetten richting Blanche of het Bakkerscafé.

Eten

Mijn tafelgenoot en ik zijn blij verrast door de prijzen op de menukaart. Voor een paar euro heb je al een belegd broodje en voor een luxere variant van twee goed vullende boterhammen betaal je een euro of zes. Ik neem twee donkere boterhammen belegen de luxe en mijn tafelgenoot kiest één broodje brie. Bij de koffie krijgen we een huisgemaakt koekje, een geste waar horecagelegenheden altijd punten mee scoren.

Mijn broodje is een feest om op te eten. Twee goede plakken van dat zeer donkere brood waar je direct een gezond gevoel van krijgt, voorzien van lokale oude kaas, een net pittig genoeg sausje van mosterd, sla, tomaat en gekookt ei. Terwijl ik vrolijk in het zonnetje aan het genieten ben in het poppenhuis, komt mijn tafelgenoot er wat bekaaid vanaf. Voor haar neus wordt een boterham met kale brie en een snufje sla neergezet. Brie, maar meer ook nie. Zelf merkt ze ook op dat het broodje wat meer versiering had kunnen gebruiken.

Bediening

De bediening is snel genoeg, behulpzaam, en heeft verstand van de broden die worden verkocht. Weinig tot niks op aan te merken.

Kans op een tweede bezoek?

Ik betwijfel of mijn tafelgenoot erg enthousiast was (en helaas voor BAQ weegt dat oordeel ook mee in het eindcijfer), maar ik wel degelijk. Dit is een goede locatie voor een niet al te prijzige lunch. Ik was na het eten in een goede stemming en stond op het punt om een donker brood mee naar huis te nemen, totdat mijn oog op het prijskaartje viel: €3,45! Conclusie: dit wordt eerder een vast lunchadres dan de vaste bakker.

 

praktische info

Folkingestraat 19
www.baq.nl
Prijs lunchgerechten €3,75 – €7,95