Lunchrecensie: Brasserie Midi

Samengevat
Sfeer
8
Eten
7
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
7
7.3

Bij Brasserie Midi in de Folkingestraat kun je lunchen en dineren. Wij waren op een zonnige woensdag wel in voor een mediterrane lunch en streken neer in de binnentuin.

Sfeer

Brasserie Midi is een restaurant met een mediterraanse inslag, valt op de website te lezen. Daar zie je in het interieur gelukkig weinig van terug. Hier geen terracotta geverfde muren, bosjes lavendel op tafel of kruiken wijn aan het plafond. De zaak heeft een prettige warm-industriële uitstraling: houten vloer, lichte houten tafeltjes met schoolstoeltjes erbij, witgestucte muren en een lange bar met witte en zwarte tegeltjes. Het is er lekker licht ook, dankzij het glazen dak achterin. Wij lopen meteen door naar de binnentuin, want het is mooi weer en dus willen we graag buiten lunchen. De tuin – nou ja, terras – is vooral geschikt als het warm en zonnig is, want na de middag zit je er in de schaduw.

Eten

De mediterraanse keuken is hier meer een inspiratiebron dan een leidraad, merken we. Er staan geen traditionele Franse, Spaanse of Italiaanse gerechten op de kaart, maar er worden wel veel mediterraanse ingrediënten gebruikt: parmaham, buffelmozzarella, ricotta. Het is te warm voor soep of een Midi-burger, vinden we, dus we komen uit bij de broodjes en de salades. Aan keus geen gebrek: er staan alleen al zes verschillende belegde broodjes en drie soorten club sandwiches op het menu.

Tafelgenoot besluit uiteindelijk tot een salade met gegrilde kip, avocado, tuinkers, gepofte paprika en honing-mosterdmayonaise. Het is een flink bord vol dat wat ons betreft wel iets fraaier opgemaakt had mogen worden, maar het smaakt tafelgenoot prima. Ik ben zelf niet zo te spreken over de kip. Die is gegrild volgens de menukaart, maar omdat alleen het witte vlees en niet de buitenkant is geserveerd proef je daar niets van.

Diezelfde saaie kip zit ook op mijn club sandwich. Het is een gulle hoeveelheid, wat mooi was geweest als de kip meer op smaak was gebracht. Nu is het aan de oude kaas en de pancetta om de sandwich op te halen, maar daarvoor zit er verhoudingsgewijs te weinig van op het brood. Het goede nieuws: het lichtgeroosterde speltbrood is erg lekker, en je kunt op deze sandwich de rest van de middag teren. Wel jammer dat er niet wat chips bij geserveerd wordt, dat hoort toch eigenlijk wel bij een club sandwich.

Bediening

We worden vriendelijk te woord gestaan en onze bestelling komt vlot, dus daarover geen klagen. Wel stuiten we hier weer op het klassieke probleem: er komt na het eten niemand langs om te vragen of we nog iets willen bestellen, zodat we nog een drankje kunnen nemen of om de rekening kunnen vragen.

Kan op een tweede bezoek

We streken hier nu neer voor de lunch, maar je kunt ook dineren bij Brasserie Midi. Dat maakt de kans dat we nog een keertje langskomen automatisch groter. Maar we hopen wel dat het diner meer aan onze verwachtingen voldoet dan de lunch: op basis van de kaart en de uitstraling van de zaak hadden we op iets specialers gehoopt dan we kregen.

 

praktische info

Folkingestraat 42
www.brasseriemidi.nl
Prijs lunch: €5,50 – €10.50