Lunchrecensie: De Garage

Samengevat
Sfeer
8
Eten
8
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
9
8.3

Net buiten de diepenring aan het Boterdiep zit brasserie De Garage. Onderdeel van het Platform Theater, maar met zijn eigen ingang. Is het een fijne plek om even bij te tanken?

Sfeer

Zat er ooit een autowerkplaats waar nu De Garage huist? Of was het slechts een stalling? Hoe dan ook, de brasserie buit de garagedeur in de voorgevel ten volle uit. Nu het mooi weer is, staat de deur open en worden buiten en binnen helemaal bij elkaar getrokken. De gimmick is tot in de puntjes doorgevoerd: aan de muur hangen vintage reclameborden van auto- en benzinemerken, de servetjes staan in smeerolieblikken en buiten doen olievaten dienst als tafeltjes en staat er een ouderwetse pomp ter decoratie. Het is een fleurig geheel, ook door de stoelen in felle kleurtjes. Het zaakje is niet erg groot, maar daardoor juist knus: beneden staan een paar tafeltjes, op de vliering nog een paar.

img_20160923_140700

Eten

De lunchkaart is met zes broodjes en een soep niet uitgebreid, maar de keus is divers genoeg: vlees, vis, vega. Alleen veganisten en koolhydratenmijders hebben pech. Wij kiezen voor de lunchdeal voor een tientje, die bestaat uit een broodje naar keuze plus een smoothie en een kop koffie of thee. Prima prijzen, vinden we, zeker als we zien wat we voor dat geld krijgen. De sandwich oude kaas – 5,50 euro, zoals de meeste broodjes – blijkt een vegetarische clubsandwich: twee torens van drie dikke, verse sneeën knapperig brood, gul belegd met kaas, ei, sla en mosterdmayonaise. Tafelgenoot is er maar wat tevreden mee. En ik heb ook geen spijt van mijn keuze: een tosti van een half Turks brood met kaas, sucuk – pittigeTurkse worst – en rode ui, met een bakje cocktailsaus om te dippen. Dat blijkt een verrassend lekkere combinatie.

De broodjes worden geserveerd in bruin papier in geinige emaillen kommen. Het enige nadeel, merkt tafelgenoot op: we krijgen geen bestek. Het was mij niet eens opgevallen, want die tosti eet je zo wel op. Maar de clubsandwich is iets bewerkelijker om zonder bestek op te eten, dus dan zijn vork en mes geen overbodige luxe.

De menukaart rept van de ‘smoothie van de dag’, maar omdat hij vers wordt gemaakt mogen we zelf kiezen hoe we ‘m willen hebben. We laten de sapista zelf kiezen wat ze er in gooit en dat levert een mix van yoghurt en rood fruit op, geserveerd met een schattig spiesje bramen en aardbeien. Bij de thee krijgen we een smakelijk stukje cake met dikke laag glazuur van stadsbakkerij Bake My Day.

img_20160923_130306

Bediening

Over de bediening niets dan lof: we worden vlot geholpen en de meiden zijn vriendelijk en attent. Als we uitgegeten zijn en aangeven niets meer te willen bestellen, krijgen we te horen dat we rustig kunnen blijven zitten. En willen we soms een gratis glas water? Dat willen we wel. Het wordt zelfs geserveerd met munt en een schijfje citroen, dus wij zijn blij verrast.

Kans op een tweede bezoek

Groot! Je kunt hier voor een heel vriendelijk bedrag uitstekend lunchen en het zit ook nog eens gezellig in De Garage. En aangezien je hier ook terecht kunt voor het diner, zien we een herhaling wel zitten.

 

PRAKTISCHE INFO

Boterdiep 46
platformtheater.nl
Prijs lunch: broodjes 5,50; lunchdeal 10 euro