Lunchrecensie: Feel Good

Samengevat
Sfeer
8
Eten
8
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
7
7.5

Bij Feel Good in de Oude Kijk in ’t Jatstraat krijg je onbespoten groenten en fruit voorgeschoteld en dito kip, noten en granen. Aan ‘chemische toevoegingen’ – een nogal breed begrip – doen ze naar eigen zeggen niet. Maar levert dat ook een lekkere lunch op?

Sfeer

De Happinez in interieurvorm. Veel vrolijke kleurtjes en bloemenpatroontjes, een paar loungehoeken en de nodige inspirerende Engelse teksten op diverse accessoires. Niet ieders kopje thee; een groep mannen zal hier vermoedelijk niet zo snel binnenstappen. Maar de ‘gezond & lekker’-filosofie spreekt ons wel aan: een driegangenmenu in een restaurant schijnt namelijk nog slechter voor je te zijn dan een bezoekje aan een fastfoodzaak, dus we moeten toch een beetje letten op wat we binnenkrijgen.

Eten

Feel Good belooft ons ‘voeding waar je lijf blij van wordt’. Dat moeten we nog maar afwachten, maar de menukaart met spannende sapjes en salades stemt in elk geval alvast vrolijk. Ik laat me verleiden door een heerlijk frisse smoothie van ananas, kokosmelk, citroensap en basilicum; tafelgenoot laaft zich aan een mengsel van appel, munt en citroen. Gek genoeg is haar drankje donkerrood: is er soms nog een extra ingrediënt bijgegooid? Maar het smaakt lekker – en appelig – dus tafelgenoot vindt het wel prima.

Erbij eet ze een broodje dat enigszins afgunstig maakt: een dikke plak desembrood met rucola en twee flinke dotten geitenkaas, gul bestrooid met walnoten en honing. Niet de meest originele combinatie van ingrediënten, maar met een goed uitgevoerde klassieker is niets mis. Het broodje ziet er goed uit, en zo smaakt het ook, bevestigt ze.

IMG_20150715_122041

Gelukkig is mijn salade ook geslaagd. Het is een flinke kom vol met Arabisch gekruide kikkererwten, gele paprika, zongedroogde tomaat, walnoot en avocado. Hartig en zoet, zacht en knapperig: dit ga ik thuis ook eens namaken. Voor de maagvulling is het niet noodzakelijk, maar er had wat mij betreft ook best een stuk van dat fijne desembrood bij geserveerd mogen worden. Wie toch brood bij zijn salade wil, kan dat bijbestellen voor 3 euro per mandje, maar dat is meteen weer erg veel brood en bovendien best prijzig in verhouding tot de salade.

Bediening

De kopjes van de vorige bezoekers staan nog op ons tafeltje, maar die worden gelukkig afgeruimd zodra we gaan zitten. We worden vriendelijk bediend en na het eten lopen we naar de bar om af te rekenen. Normaal gesproken vinden we dat een minpunt, maar dit zaakje is zo klein dat het niet meer dan natuurlijk voelt om die twee stappen naar de kassa te zetten.

Kans op een tweede bezoek

Op de lijst met sapjes en smoothies staan nog wel meer varianten die we willen uitproberen, en dat broodje geitenkaas wil ik zelf ook wel eens proeven. Ook handig: als je geen zin hebt om te koken kun je hier tussen 17 en 19 ook je avondmaal opeten of ophalen. Je kunt dan niet meer kiezen van de kaart, maar elke dag wordt er een andere salade klaargemaakt.

 

praktische info

Oude Kijk in ’t Jatstraat 29
feelgoodgroningen.nl
Prijs lunch €5 – €11,50