Lunchrecensie: Fresh Today

Samengevat
Sfeer
6
Eten
8
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
7
7

Al die hongerige bezoekers van de Primark moeten straks natuurlijk ook ergens lunchen. Wij zochten uit of Fresh Today aan de Westerhaven een goede optie is voor een broodje.

Sfeer

Het is niet moeilijk om te zien wat er geprobeerd is te bereiken met de aankleding van Fresh Today: een warme, tikje mediterrane sfeer met veel hout, halverwege de ruimte een gezellige loungehoek met een haard en achterin een zitgedeelte met veel lichtinval en terracotta plavuizen op de vloer. Maar de uitvoering is matig. De loungehoek en de balustrades zijn van ruw, onafgewerkt vurenhout gemaakt, de tafeltjes zijn juist weer van een lelijk soort kunststof dat probeert op hout te lijken. Het geheel oogt alsof de uitbaters hier even snel en goedkoop een restaurantje hebben willen opzetten. De geplastificeerde bordjes die de weg wijzen naar de toiletten versterken de impressie nog eens dat de zaak morgen uitgeruimd kan zijn en klaar voor de volgende huurder. Zonde, want met iets meer investering had dit een plek kunnen zijn waar je de hele middag blijft hangen.

IMG_20160309_132501

Eten

De lunchkaart ziet er goed uit, vinden we: hier staat meer op de kaart dan alleen de standaard broodjes gezond, geitenkaas of zalm. Dit zijn broodjes geïnspireerd door de landen rond de Middellandse Zee, van Italië en Spanje tot Griekenland en Turkije. We kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een focaccia met rundergehaktballetjes in tomatensaus, een pitabroodje met tzatziki en gerookte kip of bruinbrood met bietjes, avocado en geitenkaas. En dan staan er ook nog eens een aantal salades op het menu die aanlokkelijk klinken. Tafelgenoot bestelt na lang dubben een broodje Sevilla, een waldkornbol met serranoham, geitenkaas, rucola, honing, tijm en walnoten. Ze is er zeer tevreden mee: het brood is lekker knapperig en gul belegd.

Ik ga voor een salade met rode quinoa, verse spinazie, walnoten en dadels. Een prima combinatie. In de originele versie zit brie, maar omdat ik daar niet zo’n fan van ben heb ik om geitenkaas gevraagd. Er worden ook nog twee plakken bananenbrood bij geserveerd en al heb ik de kleine versie van de salade besteld, ik krijg mijn eten nauwelijks op. Een goede keus dus, al had de presentatie wel wat handiger gekund: het kleine schaaltje zit bomvol, waardoor ik de ingredienten niet goed met elkaar kan mengen. Aan het einde van de lunch ligt ons tafeltje bezaaid met weggesprongen korrels quinoa. En de plakken bananenbrood liggen nog eens bovenop de salade: een extra bordje was een stuk handiger geweest. Om te drinken heb ik er een ‘coconut sensation’-smoothie bij besteld. Die naam is meer een hoopvolle omschrijving dan een weergave van de smaak, blijkt: ik proef vooral sinaasappelsap en banaan, niet de mango en kokos die me naar een zonnig strand zouden moeten transporteren.

freshtoday

Bediening

We worden bij binnenkomst vriendelijk begroet door de meiden achter de toonbank, die ons al even vriendelijk bedienen aan tafel. Het eten komt vlot en het wisselen van een ingrediënt in de quinoasalade blijkt geen probleem te zijn. Veel interactie met de bediening hebben we verder niet, maar we hebben ook niets te klagen.

Kans op een tweede bezoek

Of we nog eens terugkomen bij een restaurant hangt net zozeer af van de sfeer als van het eten. En de sfeer bij Fresh Today doet het ‘m niet helemaal voor ons. Maar de schappelijk geprijsde broodjes bevallen ons wel en die kun je ook to go krijgen. Als ik in de buurt van de Westerhaven zou werken zou ik hier vaker binnenvallen voor een meeneemlunch.

 

PRAKTISCHE INFO

Westerhaven 10
www.freshtoday.nl
Prijs lunch: broodjes €4,50 – €5,95, salades €4,50 – €6,95