Lunchrecensie: Goud Heerlijk (GESLOTEN)

Samengevat
Sfeer
6
Eten
5
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
6
6.3

Om half vier ’s middags een lunchlocatie vinden is geen sinecure. Nederlandse cafés serveren lunch tot drie uur, daarna kun je de trek louter nog met taart stillen. Gelukkig wordt Goud Heerlijk gerund door een Engelsman.

Sfeer

Goud Heerlijk bezorgt ons gemengde gevoelens. Aan de ene kant is de zaak vernieuwend: je kunt zowel binnen als buiten in de zon plaatsnemen voor lunch of koffie, maar er is ook een afhaalservice voor lunch en diner. Verder is er een hoekje gereserveerd voor Italiaanse delicatessen en kun je er terecht voor mooi serviesgoed en kookboeken. Aan de andere kant is Goud Heerlijk vrij leeg en kil: je zult hier niet zo snel binnenstappen vanwege de warme ambiance.

Eten

Op de vraag wat ze ons aanraadt antwoordt de serveerster dat het broodje gegrilde groenten erg in trek is. Dat moet dan wel goed zijn, dus met twee boterhammen graag. Mijn tafelgenoot neemt een biologische pistolet met bacon, lettuce & tomato. Hij vraagt zich af of de pistolet wel echt biologisch is, want dat is een term waar tegenwoordig veel mee rondgestrooid wordt. Het zit heerlijk in de zon en we zijn hongerig, dus laat maar komen die flinke hap Italiaanse kost. Ik stel me een simpele, maar perfect op smaak gebrachte lunch voor.

Groter had de desillusie niet kunnen zijn. Voor mijn neus wordt een bord neergezet met daarop een boterham met boter en groente. Simpel inderdaad, maar de smaak is hier helemaal overheen gevlogen. Gegrilde aubergine, paprika en courgette op beboterde broodjes: tja, wat moet je ervan zeggen? Zout en peper of andere smaakmakers zijn er niet aan te pas gekomen en ze ontbreken op tafel. Het is een broodje voor een fantasieloos dieet.

Mijn tafelgenoot heeft het niet beter getroffen, ook al fleurt de van nature zoute bacon het geheel wat op. Verder is de pistolet bezaaid met tomaten en een uit de kluiten gewassen stuk sla dat in de keuken weinig liefde heeft gekend en met even weinig liefde wordt opgegeten.

Bediening

Wij arriveren met de verwachting na een paar seconden weer buiten te staan omdat de lunchtijd al lang voorbij is. ‘Sorry, het is wat laat, maar heeft u nog iets van broodjes…?’ begin ik. De eigenaar is gelukkig net flinke broden aan het snijden en reageert enigszins verbaasd, waarom zou je immers niet om half vier kunnen lunchen? Nederlanders, gekken zijn het, neem vooral plaats. Pluspunt! Het meisje in de bediening is verder erg vriendelijk en laat zich niet uit het veld slaan door omslachtige menuverzoeken. Weinig op aan te merken.

Kans op een tweede bezoek

De combinatie eetwinkel/afhaallocatie/café is erg leuk, en je kan bij Goud Heerlijk mooi in de zon zitten. De eigenaar heeft een hoge gunfactor, waardoor ik graag wat positiever over het eten was geweest. Helaas, het is niet anders. De broodjes hadden al eenvoudig beleg, maar misten de smaakmakers en liefde om juist die simpliciteit zo heerlijk te maken. Nog wel een pluspuntje: Goud Heerlijk is niet duur. Voor twee drankjes en één broodje per persoon zijn we nog geen 20 euro kwijt.

 

praktische info

Nieuwe Ebbingestraat 22
www.goud-heerlijk.nl
Prijs lunch: €5 – €8