Fotocredit: Het Concerthuis

Recensie: Het Concerthuis

Samengevat
Sfeer
9
Eten
7
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
8
8

Waar ooit alternatieve films vertoond werden, drink je nu alternatieve biertjes en limonade. En eten kun je er ook nog. Wij bezochten Het Concerthuis al meerdere keren, dus bundelen we die ervaringen in één recensie.

Sfeer

Het interieur van Het Concerthuis oogt als een samengeraapt zootje. De stijl houdt ergens het midden tussen een klaslokaal uit de jaren zeventig en een woonkamer uit datzelfde decennium, met tafels van multiplex, ouderwetse schoolstoeltjes en een paar loungehoeken met oude bruine fauteuiltjes en een dito bank. De kaarsjes op tafel zitten in jampotjes, geen dinerbord is hetzelfde en aan de muren hangen lampen die ooit onderdeel waren van een lantaarnpaal.

Het zou allemaal zo bij de Mamamini vandaan gehaald kunnen zijn, en dat is vermoedelijk ook het geval. Maar het resultaat is wonderlijk genoeg enorm knus: in Het Concerthuis voel je je onmiddellijk thuis. Het is als de woonkamer van een studentenhuis, minus de dubieuze vlekken op de muur en de geur van verschaald bier.

Eten

‘Delen’ is het toverwoord bij Het Concerthuis. Op de kaart staan kleine gerechtjes die je samen met je tafelgenoten op kunt peuzelen. Dat is ideaal voor wie graag van alles wat wil proeven. Heel handig eten is het alleen niet: wij kregen geen eigen bord, dus moesten we een vorkje prikken uit de schaaltjes en pannetjes waar het eten in geserveerd werd.

De kaart stemt deze recensent altijd vrolijk: vol originele gerechten en er zijn veel vegetarische en vegan keuzes. Maar het aanbod is nogal hit or miss. Van de bulgursalade met rucola, amandelen en granaatappelpitjes die ik hier de eerste keer at droom ik nog altijd, en ik hou me aanbevolen voor het recept van de tofu-curry met pindasaus van een ander bezoek. Maar een stoofpotje met rund was niet van het beste vlees gemaakt, en de paddenstoelen-cranberrypaté die ik een keer tijdens de lunch bestelde was ijskoud en nogal smakeloos. En toch: het lef om de gebaande paden te vermijden is prijzenswaardig.

Voor bierliefhebbers is Het Concerthuis trouwens een bezoek waard: er is een ruime keus aan bier van kleine brouwerijen. Blijf je alcoholvrij, dan bestel je limonade in spannende smaakjes van Fritz en Wostok.

De Brakke Brunch, een briljante zet van Het Concerthuis, verdient zijn eigen alinea. Op zondag kun je hier van 11 tot 15 uur voor 11 euro eten zoveel je wilt van een uitgebreid brunchbuffet. De keus varieert van gezond – kleurige salades, rauwkost, gekookte eitjes, yoghurt met muesli – tot vette hap voor wie echt brak is: patat, pannenkoeken, bacon, mini-loempiaatjes, Ter afsluiting staan er dan nog diverse soorten taart op je te wachten.  Een uitstekende deal, en er komen elke week dan ook drommen mensen opdagen.

Bediening

Het Concerthuis is een vrolijkstemmende omgeving en dat straalt af op de bediening. En daar worden de gasten dan weer blij van. Of de gasten zijn blij en dus heeft de bediening leuk werk, dat kan ook. Hoe dan ook, iedereen blij. De jongens en meiden zijn alleen niet altijd even vlot: het duurt soms een tijdje voor je bestelling wordt opgenomen en gebruikte borden en kopjes blijven nog wel eens lang staan.

Kans op een tweede bezoek

Het feit dat deze recensie meerdere bezoeken beslaat zegt eigenlijk al genoeg. Het Concerthuis heeft een huiskamergevoel waar maar weinig andere cafés in de stad aan kunnen tippen. Voeg daar de ruime keus aan niet-alledaagse drankjes aan toe, een originele menukaart en schappelijke prijzen, en je hebt een winnende combinatie. Zelfs als het eten soms wat minder geslaagd uitvalt.

 

praktische info

Poelestraat 30
www.hetconcerthuis.nl
Prijs driegangenmenu €15 – €25