Recensie: Huis de Beurs

Samengevat
Sfeer
7.5
Eten
7.5
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
8.5
7.9

Wie zin heeft in ‘gewoon, lekker eten’ stapt eens binnen voor een diner bij Huis de Beurs aan de Vismarkt. Simpele, klassieke gerechten voor iets meer dan een eetcafé-prijs.

Sfeer

Huis de Beurs heeft zo z’n plussen en minnen. Plus: ouderwets interieur met soortgelijke stamgasten, kleine knusse tafels en een donkere, warme sfeer. Min: muren die bruin zijn van de sigarenrook, bijna bij je buurman op schoot zitten en behang dat van de schimmel loslaat. Het past ergens wel bij zo’n plek, maar nostalgie kan ook te ver gaan. Dat laatste is niet bevorderlijk voor een diner-ervaring.

Eten

De kaart van Huis de Beurs is eenvoudig, gevuld met veelvoorkomende happen. Tafelgenoten kiezen voor carpaccio en mosterdsoep; ondergetekende voor de in tempura gefrituurde champignons met kaas en pestovulling.

De porties van de eerste twee zijn ruim: een flinke bak soep en een groot bord vol plakjes vlees, beiden voorzien van een paar stukken stokbrood. Daarbij vallen de champignons wat tegen. Het lijkt veel door de flinke berg salade (een beetje veel vette dressing, wel goed op smaak), maar schijn bedriegt. Op twee stokjes zijn twee balletjes geprikt, gevuld met slechts één middelgrote champignon. Bovendien lijkt de pesto uit een potje te komen. Een beetje karig, al met al.

Kogelbiefstuk, schnitzel en entrecote zijn de keuzes voor het hoofdgerecht. De cuissons van het rundvlees zijn goed; medium is medium. Er zit een lichte grillsmaak aan het vlees. De schnitzel is rijkelijk voorzien van garnituur: spek, ui en paprika. We hebben er weinig op aan te merken. De hoofdgerechten worden geserveerd met friet en Brander-mayonaise, maar groente moet worden bijbesteld. Dat is jammer: we hadden liever gezien dat de keuze voor friet of groente aan de tafelaars werd gelaten.

Het dessert slaan we deze keer over. We kiezen in plaats daarvan voor een bak koffie en die is prima.

Bediening

Het personeel van Huis de Beurs is vriendelijk. Soms enige verwarring en dubbele drankbestellingen, omdat er verschillende mensen aan tafel komen. Drukte speelt waarschijnlijk ook een rol, want over het algemeen zijn de tafels goed bezet.

Kans op een tweede bezoek

Hier komen we nog wel een keertje terug. Goed eten voor een goede prijs (ruim 16 euro voor een entrecote) op een goede plek. Wel is het tijdens ons bezoek een beetje druk en propperig. Terug komen we liefst in de zomer, wanneer de terrassen buiten staan. Dan houden we overigens – vanwege de luchtjes – wel rekening met de warenmarkt.

praktische info

Akerkhof 4
huisdebeurs.nl
Prijs driegangenmenu: €24 – €30