Lunchrecensie: Lunch & LavAzza

Samengevat
Sfeer
6
Eten
7
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
7
6.8

We fietsten er al vaak langs, maar gingen nog nooit naar binnen bij Lunch & LavAzza. Tot vandaag. Krijgen we spijt dat we zo lang gewacht hebben met een bezoek?

Sfeer

Lunch & LavAzza – de naam zegt het al – is verbonden aan het Italiaanse koffiemerk LavAzza, dus het is passend dat de zaak is ingericht in koffietinten: van espresso tot latte. Wie mensen wil kijken, gaat aan de bartafel zitten die zicht op de A-weg biedt, anders zijn er tweepersoonstafeltjes of een stamtafel om uit te kiezen. Het ziet er allemaal netjes uit, maar ook wat zielloos, alsof het een standaard inrichting van een keten is. En dat is het niet: er zijn in het buitenland wel andere LavAzza-cafés, maar die hebben voor zover wij konden ontdekken niet dezelfde interieurstijl.

Eten

We hadden deze zaak tot nu toe links laten liggen omdat we niet zo opgewonden werden van de menukaart. Broodjes kaas, ham, eiersalade: Lunch & LavAzza vindt gewoon al gek genoeg. Een salade met kip, parmaham, zalm of geitenkaas is ook nog een optie, en soep is er ook.

Tafelgenoten en ik houden het alledrie bij een broodje. Volgens de kaart hebben we de keuze uit een knapperige of een zachte variant, maar bij het opnemen van de bestelling wordt alleen naar wit of bruin gevraagd. Knapperig is standaard, blijkt bij het serveren. Vinden we een goede keus, want deze bakkerspistoletjes – luchtig van binnen, krakend van buiten – zorgen ervoor dat wat een saai broodje had kunnen zijn een niveau omhoog getrokken wordt. Met mes en vork zijn ze alleen lastig te snijden, dus eten we al snel met onze handen. Over het beleg – parmaham en pesto voor mij, kipkerrie en gezond voor mijn tafelgenoten – zijn we ook tevreden: vers en niet karig, en aangevuld met mooi dun gesneden tomaat en komkommer.

Tafelgenoot 1 neemt er als enige in het gezelschap een koffie bij, een Americano. Van LavAzza-koffiebonen natuurlijk. Het bakkie kan zijn goedkeuring wegdragen: lekker sterk, zoals hij het graag heeft.

Bediening

Onze ober, die in zijn eentje de bediening doet, stelt voor om de kipkerrie van tafelgenoot op te pimpen met gesmolten kaas – upselling, heet dat in horecajargon. ,,Het geeft een hele nieuwe dimensie aan kipkerrie”, belooft hij. Ze slaat het aanbod toch maar af. Daarna komt hij op gezette tijden langs om vriendelijk te vragen of alles naar wens is en of we nog iets willen drinken. Geen klachten dus van onze kant, maar memorabel is de bediening ook niet.

Kans op een tweede bezoek

Voor een uitgebreide lunch is Lunch & LavAzza niet onze eerste keus. Dit is meer een plek waar je een broodje eet in de lunchpauze van je werk of tijdens het winkelen, als je niet al te veel tijd kwijt wilt zijn maar wel smakelijk wilt eten. Dan is dit een prima optie.

 

PRAKTISCHE INFO

A-straat 14
www.koffieenlunchlokaal.nl
Prijs broodje €4 – €8