Recensie: Le Marronnier

Samengevat
Sfeer
8
Eten
8.5
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
8
8.1

Diep in de winter heb je soms behoefte aan wat warmte. Maar als een vakantie naar het zuiden er niet in zit, dan moet je het zuiden maar opzoeken in eigen stad. Bij Le Marronnier, bijvoorbeeld.

Sfeer

Het mag buiten dan guur en nat zijn, zodra we voet binnen zetten bij Le Marronnier wanen we ons ergens in de Méditerranée. Op de vloer ligt zo’n typisch Zuid-Europese tegelvloer met geometrische patronen, aan de muur achter de bar hangen pannen en strengen knoflook aan de muur en het terracottakleurige plafond zorgt voor een warm sfeertje. De houten caféstoeltjes zijn eenvoudig en het stucwerk her en der iets sleets, maar dat is onderdeel van de zuidelijke charme. In de zomer kun je hier buiten op een terrasje zitten onder de kastanjeboom waar Le Marronnier zijn naam aan dankt en dan waan je je zo op een Frans dorpsplein, gokken wij.

Eten

Kok Rob Beukhof serveert bij Le Marronnier gerechten uit Zuid-Europa: veel Frans, maar met uitstapjes naar Spanje, Italië en Portugal. Vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en drie nagerechten staan er op de kaart, die regelmatig wisselt. Tafelgenoot krijgt een kleine teleurstelling te verwerken als we de leistenen tabletten met het menu erop onder ogen krijgen: de kaart op de website blijkt achterhaald en de wildzwijnskoteletten waar hij zich op verheugd had staan er niet op. Maar gelukkig zijn er meer aansprekende opties.

We gaan van start met de salade chèvre chaud, een vaste waarde op het menu. Kleine geitenkaasjes op toast uit de oven met walnoten, tomaatjes en gemengde sla: eenvoudige ingrediënten, maar van goede kwaliteit. De gegratineerde uiensoep valt ook in de smaak: goedgevuld, met een stevige bite van cognac, maar niet te zout.

De hoofdgerechten zijn ook al zo bevredigend. Een mooie ribeye met gorgonzolasaus, zachtgestoofd hertenvlees met zwarte bes, wijn en cognac en een dot aardappelpuree en voor de flexitariër flensjes gevuld met ricotta en fijngesneden groente plus een pittige tomatensaus. De borden komen schoon op, net als de kommetjes sla, spruitjes en knapperig gefrituurde aardappeltjes.

Over het bestellen van een nagerecht hoeven we dan ook niet lang na te denken. Tweemaal de chocoladefondant – zo’n warm taartje met vloeibaar hart – en eenmaal de in calvados gestoofde appeltjes met vanilleijs, dankuwel. Het zijn gerechten die je vaker op menukaarten voorbij ziet komen, maar hee: klassiekers zijn klassiek met een reden.

Bediening

Le Marronnier is geen groot restaurant, zodat onze gastvrouw de bediening in haar eentje af kan. Dat doet ze goed: ze is vriendelijk, neemt onze jassen aan bij binnenkomst en komt regelmatig bij ons langs om te checken of alles in orde is.

Kans op een tweede bezoek

Goed eten voor een goede prijs en een gezellig sfeertje: Le Marronnier is een laagdrempelig huiskamerrestaurant waar we best nog eens vaker willen aanschuiven. In de zomer bijvoorbeeld, om dat Franse dorpspleingevoel eens te ervaren.

praktische info

Tweede Hunzestraat 33
lemarronnier.nl
Prijs driegangenmenu: rond de €35