Lunchrecensie: Palazzo Food & Wine

Samengevat
Sfeer
8
Eten
9
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
8
8.3

Palazzo heeft een heel imperium opgebouwd in Groningen: een damesmodezaak annex koffiebar in de Zwanestraat, en in de Stoeldraaierstraat vind je sinds deze zomer mannenmode en een lunchcafé. Wij gingen een hapje eten met uitzicht op hippe herenschoenen.

Let op: Palazzo Food & Wine is verhuisd naar de Zwanestraat. Deze recensie is van de oude locatie in de Stoeldraaierstraat.

Sfeer

Aan de buitenkant is Palazzo Food & Wine niet heel erg opvallend: het duurde althans een tijdje voor ik doorhad dat er naast de nieuwe herenmodezaak van Palazzo ook een lunch- en loungehoek geopend was in de Stoeldraaierstraat. Door het getinte glas is het lastig naar binnen gluren, dus wat zich achter de gevel bevindt, daar kom je pas achter als je naar binnen stapt. Maar de verrassing is positief: de zaak is stoer en stijlvol ingericht in zwart-wit, met comfortabele leren kuipstoeltjes bij tweepersoonstafeltjes, een loungehoek in het midden en flessen champagne op planken langs de muren. Ook leuk: het lunchgedeelte is van de kledingzaak afgescheiden met een glazen vitrine vol schoenen.

Eten

Keuze te over op de menukaart, van een simpel broodje kaas voor €2,50 tot een maaltijdsalade met biefstuk en friet voor €14,50. Wij gaan ergens in het midden zitten, zowel qua maagvulling als prijs. Ik bestel een wrap met kip – heel erg lekker, belooft onze gastvrouw – en lunchdate gaat voor een trio mini-hamburgertjes.

Wanneer het eten gebracht wordt, blijken we meer te krijgen dan waarop we gerekend hadden: voor ieder een shotglaasje champignonsoep. Een amuse bij de lunch, dat kunnen we wel waarderen.

De gerechten zelf stemmen ook meer dan tevreden. Mijn wrap is goedgevuld met kip, sla, appel, kerriemayonaise en bacon die aanwezig genoeg is om tegen al die smaken op te kunnen. Friszuur, zoet en zout vullen elkaar perfect aan. De groentechips erbij maken het bord mooi af en zorgen voor een knapperig element.

Lunchdate smult ondertussen van haar hamburgers: eentje met tonijnsteak, eentje met biefstuk en eentje met een mini-runderburger, alledrie voorzien van een bijpassend sausje. Het kan lastig zijn om zulke kleine stukjes vlees goed te bereiden, vaak zijn ze al te gaar van binnen tegen de tijd dat de buitenkant een mooi kleurtje heeft. Maar de kok is hier prima geslaagd. Ook het bakje friet dat erbij hoort – geinig opgediend in een mini-frituurmandje – is mooi van kleur en lekker knapperig. Er zit Brander-mayonaise bij, die lunchdate zo lekker vindt dat ze meteen een bezoek plant aan het enige verkooppunt voor particulieren in de stad.

Bediening

Wanneer we na binnenkomst aanstalten maken om aan een tafeltje nabij de ingang te gaan zitten, komt onze gastvrouw toegesneld: we kunnen beter wat meer achterin plaatsnemen, daar zit het warmer. Kijk, dat is nou service, zeggen lunchdate en ik tegen elkaar. De bediening is verder ook vlot en voorkomend, alleen het eten laat nogal op zich wachten. Wanneer onze bestelling uiteindelijk gebracht wordt, biedt onze gastvrouw haar excuses aan en zegt dat we gratis een drankje mogen bestellen. Nog beter was geweest als ze al eerder was langsgekomen om de vertraging te melden, maar wij zijn tevreden: zo los je dat netjes op.

Kans op een tweede bezoek

Groot. Het eten was erg geslaagd en het zit hier leuk: de strakke loungesfeer is weer eens wat anders dan het retro-industriële hipsterinterieur van veel andere nieuwe lunchtentjes in de binnenstad.

 

praktische info

Stoeldraaierstraat 56
Prijs lunch €2,50 – €14,50