Recensie: Pappa Joe

Samengevat
Sfeer
8
Eten
7
Bediening
8
Prijs-kwaliteit
8
7.8

Pappa Joe zou dé burgertent van Groningen zijn. Wij gaven de hamburgers van The Dog’s Bollocks een prachtige ronde 8. Kan Pappa Joe deze ruime voldoende evenaren?

Sfeer

Pappa Joe heeft twee vestigingen, in de Gelkingestraat en de Folkingestraat. Wij aten bij laatstgenoemde. Het interieur bevat alle ingrediënten voor een bruin café. Enerzijds is dit een slaapverwekkend fantasieloze inrichting, anderzijds hoort een dergelijk decor bij een zichzelf respecterende burgertent. Kleine bruine tafeltjes die redelijk dicht op elkaar staan, niet al te comfortabele bruine stoelen en een bruine bartafel met bruine barkrukken. Kortom: vijftig tinten bruin. Er is vanaf je zitplaats uitzicht op de open keuken, dus neurotische gasten kunnen de manier van bereiden goed in de gaten houden.

Eten

Vroeger moesten de anti-carnivoren mijlenver bij burgertenten uit de buurt blijven, maar daar hebben de vegetariërs anno nu geen zin meer in. Wij willen verdomme ook friet, zachte broodjes, sappige burgers en een klodder vette mayo. Maar dan graag zonder vlees. Bij Pappa Joe kan dit gelukkig, dan krijg je een Quorn-burger die je op alle mogelijke manieren kunt combineren. Ik kies voor de Joe Veggie met guacamole en jalapenopepers. Mijn tafelgenoot gaat voor een Steak Burger met cheddar, ui, mayo en bacon en is dolblij. Goed vlees, niet al te ver doorgegaard en gepaard met de gekruide aardappelpartjes waar Pappa Joe bekend om staat.

Ikzelf ben te spreken over de Quorn-burger. Hij zal ongetwijfeld uit een pakje komen, maar is riant, knapperig en lekker pittig met de guacamole en pepers. Toch ga ik vergelijken, want is hij zo lekker als de falafelburger van The Dog’s Bollocks? Helaas voor Pappa Joe, de pubburger blijft de winnaar.

Bediening

De sfeer bij Pappa Joe is vrolijk en informeel, de bediening heeft het duidelijk naar de zin en ook de burgerbakkers staan open voor een praatje tussendoor. Hier ervaar je de prettige en ongedwongen sfeer van een stamburgertent. Dat is geen officieel woord, maar wel de beste omschrijving.

Kans op een tweede bezoek

Als burgerfan heb ik al meerdere burgertenten in de stad bezocht en dan ga je vergelijken. Eerlijk is eerlijk, de vegetarische burger bij The Dog’s Bollocks is beter, evenals het bieraanbod. Maar voor de sfeer keer ik zeker terug. Helemaal met een vleesminnende tafelgenoot, want ik heb me laten vertellen dat de Steak Burger uitmuntend is. En dan zal ik zelf een prima Quorn-burger verorberen.

 

praktische info

Folkingestraat 46/Gelkingestraat 50
www.pappajoe.com
Prijs voor een hamburger: ongeveer €10