Foto: Facebook

Recensie: The Dog’s Bollocks

Samengevat
Sfeer
8
Eten
9
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
8
8

Het zal niemand (of nee, waarschijnlijk iedereen) ontgaan zijn, maar op 28 mei vieren we International Hamburger Day! Hoewel dit een volslagen bespottelijke internationale dag is, grijpen wij iedere gelegenheid aan om een dikke burger te verorberen. Ditmaal gingen we voor een pubburger bij The Dog’s Bollocks.

Sfeer

Helemaal voor een pub die niet in Engeland, Schotland of Ierland is gevestigd, voldoet The Dog’s Bollocks aan alle verwachtingen. Het ziet er van buiten niet bijzonder uitnodigend uit, maar zodra je een voet over de drempel zet voelt het als thuiskomen. Een donkere aankleding, barstoelen aan hoge tafeltjes, maar ook een hoekje met loungebanken voor grotere groepen. De bierkaart beslaat vier pagina’s en er zijn meer dan genoeg wijn- en cocktailopties. Zoete witte wijn mag ook, maar wordt volgens de drankkaart niet met liefde geschonken: ‘Oh yeah, we’ve got some sweet wine as well.’ De muziek is prettig herkenbaar, denk aan Bruce Springsteen en Dire Straits. Wij bleven 3,5 uur plakken, dat zegt genoeg.

Eten

De menukaart bestaat uit Brits comfort food. Verschillende hamburgers met als mogelijke bijgerechten friet of roast veg. Mocht je na de burger nog trek hebben, dan kun je kiezen voor een klassiek dessert als Eton Mess. Wat vegetarische opties betreft zijn er onder andere een paar salades, maar daar komen we niet voor. Gelukkig is er ook een falafelburger. Carnivoren kunnen hier hun lol op: naast een uitgebreid aanbod aan burgers kun je ook de uitdaging met jezelf en de pub aangaan door een T-bone van 500 gram te  bestellen of zelfs een Bull Dog, een megaburger van 1,5 kilo schoon aan de haak. Heb je hem volledig achter de kiezen, dan is-ie gratis.

Mijn tafelgenoot vindt dat voor een Bull Dog wat voorbereiding nodig is, en gaat voor de Hot ’n Smoky met bacon, cheddar en jalapeno’s. Vanwege de carb load van hamburgers doen we verstandig en bestellen er roast veg bij, iets waar we gelijk spijt van hebben als de burgers arriveren. Het is een wat sneu hoopje groenten, bestaande uit een eenzame wortel omringd door een klein handje ratatouille. De gasten die friet bestellen krijgen daarentegen een dikke bak. Gezond is in een pub dus nergens goed voor.

Zodra we de kaken hebben ontwricht en een eerste hap van de burger hebben genomen zijn de groenten echter al vergeten. Het is – eerlijk waar – voor ons allebei de beste burger sinds tijden. Goed vlees en rijkelijk belegd voor mijn tafelgenoot, en een stevige falafelburger voor mijzelf. Komkommer valt van alle kanten uit het broodje, saus druipt langs de vingers, en dat verzadigde doch verdrietige gevoel als je bij de laatste paar hapjes bent. Zo hoort een burger te zijn.

Bediening

Twee minpuntjes: de bediening is niet altijd even oplettend en zou wat beter rond kunnen kijken voor opgestoken handen. Daarnaast lieten de burgers wat lang op zich wachten. Aan de andere kant hebben ze kennis van de kaart en de producten. Als ik niet kan kiezen uit de ellenlange bierlijst vraagt de ober wat ik normaliter lekker drink, om vervolgens een biertje aan te raden dat in de smaak valt. Daarnaast staat de serveerster er op om één roast veg van de rekening te halen als we haar vertellen over de kleine porties groenten. De chef is nog vrij nieuw in de keuken, en feedback wordt hier juist gewaardeerd.

Kans op een tweede bezoek

Kans? Dit wordt de nieuwe burgerstamkroeg! De burgers hebben een prettige prijs en zijn goed op smaak. Daarnaast krijg je bij The Dog’s Bollocks het echte pubgevoel, met goed bier, cocktails en tijdloze muziek. We hebben voor De Smaak van Stad al een aantal burgers gegeten, maar The Dog’s Bollocks staat vooralsnog op nummer één.

 

praktische info

Oude Boteringestraat 17
www.thedogsbollocks.nl
Prijs hamburgers: €9,00-€12,50