8 x culinaire kerstcadeaus

Nog op zoek naar iets leuks voor onder de boom? Met deze culinaire kerstcadeaus maak je de lekkerbekken in je leven vast blij. Helemaal mooi: je kunt ze allemaal bij winkels in Groningen krijgen.

Luxe chocoladerepen

Ken je een chocoholic die altijd op zoek is naar nieuwe smaakbelevingen? Goed nieuws: het nieuwe delicatessenzaakje annex lunchcafé Stach in het Groninger Forum verkoopt chocoladerepen die zo mooi verpakt zijn dat je er eigenlijk geen cadeaupapiertje meer omheen hoeft te doen.

3 voor €10 bij Stach, Nieuwe Markt 1

Kookboek

Ook zo’n fan van lekker winterse stoofgerechten? Geef de Stoofbijbel van Julius Jaspers aan een ander en je geeft meteen jezelf een cadeau, want je wordt vast uitgenodigd om de resultaten te proeven.

€31,99 bij Van der Velde, Akerkhof 45 of Grote Markt 54

De betere wijn

Je kunt natuurlijk zelf een goede fles wijn uitzoeken, maar als je nou geen idee hebt of de ontvanger liever rood of wit drinkt, dan heeft Barrel een cadeaubon als handig alternatief, te besteden in het wijnlokaal of de winkel.

Bedrag zelf te bepalen, Haddingestraat  27 of Nieuwe Ebbingestraat 23

 

Kinderbakset

Jong geleerd is oud gedaan, dus geef dit leuke baksetje cadeau aan een kind en ga gezellig samen koekjes bakken.

€11,99 bij Cookinglife, Zwanestraat 2-2 of in de webshop

Bierpakket

Of je nou een cadeau zoekt voor een bierliefhebber of een chauvinistische Groninger, met dit pakket van vijf verschillende bieren van brouwerij Martinus zit je goed.

€17,50 bij brouwerij Martinus, Kostersgang 32 of via de webshop

Taartversiering

De enthousiaste bakker of Instagram-influencer geef je een sprinkleblend van BAQ cadeau om over taarten en toetjes te strooien. Bijvoorbeeld deze enorm kerstige Crazy Reindeer-mix.

€4,50 per 50 gram bij BAQ, Folkingestraat 19 of via de webshop

 

IJsblokjes

Drink je je whisky (of ander drankje) graag koel, maar wil je hem niet verdunnen? Dan zijn deze fraaie marmeren ‘ijsblokjes’ een uitkomst. Voor gebruik leg je ze in de vriezer.

€11,95 bij Dille & Kamille, Grote Kromme Elleboog 18 of in de webshop

 

Theedoek

 

De afwas doen wordt net een beetje leuker als je met deze vrolijke croissantjes-theedoek mag afdrogen. Er is ook een bijpassende keukenhanddoek.

€3 per stuk bij de Hema