De 3 beste zomerwijnen

Als we de berichten mogen geloven laat de zon zich de komende dagen regelmatig zien. Tijd voor picknicks en barbecues onder het genot van een glaasje wijn. Wijnwinkel Beans & Grapes in de Folkingestraat selecteerde voor ons de drie beste zomerwijnen.

1. Errazuriz Chardonnay Sauvignon Blanc

Volgens Beans & Grapes is deze fris-volle Chileense wijn de winnaar voor de zomer van 2015. De smaken van honing en meloen lenen zich goed voor combinaties met gevogelte, kip en witte vis.

Alcoholpercentage: 13.5
Prijs: €7,45

2. Château Pigoudet Première Rosé

Geen zomer zonder rosé, en deze lichte variant smaakt naar een mand vol fruit. Denk aan witte peer, abrikoos, aardbei, perzik, banaan én meloen. Lekker in combinatie met zachte kaas en zeevruchten.

Alcoholpercentage: 13%
Prijs: €8,95

3. Santi Bardolino

Als de temperatuur stijgt betekent dit nog niet dat je de rode wijn moet laten staan. Deze zachte Italiaanse wijn met frambozen en kersen als overheersende smaken past uitstekend bij pasta, tapas, wit vlees en gevogelte. Ideaal voor wie ook in de zomer de voorkeur aan rode wijn geeft, een zomerdag met wat chagrijnige bewolking óf – volgens Beans & Grapes – voor bij een goed gesprek.

Alcoholpercentage: 12.5%
Prijs: €7,95