Bezorgmaaltijd: Bakkerij Blanche

Samengevat
Eten
7.5
Bezorgservice
7
Prijs-kwaliteit
6.5
7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Bakkerij Blanche is één van mijn favoriete lunchplekken én Too Good to Go-adresjes. Dus toen ik zag dat Blanche ook via Fooddrop eten bezorgt, was mijn keuze voor een uitgebreide lunch snel gemaakt.

Mijn bankgenoot en ik bestellen een bruine pistolet steak chimichurri (€9), een kipwrap (€9,50), een stuk bananenbrood (€2,80) en een groene smoothie met banaan, spinazie, appel en munt (€4,50).

De bel gaat!

We moeten deze keer helaas relatief lang wachten op ons eten; drie kwartier om precies te zijn. Onze bestelling zit in een papieren zak: de broodjes en het bananenbrood in aparte kartonnen bakjes met een eigen zakje eromheen, de smoothie in een goed afgesloten plastic beker. Alles wat warm moet zijn is dat en het eten is ongedeerd aangekomen. Alleen de smoothie is een beetje geschud, maar heeft niet gelekt. We vragen ons wel af waarom we er zo’n enorme stapel servetten bij krijgen.

En, is het wat?

Vooral de wrap – die mooi in tweeën is gesneden zodat we hem makkelijk kunnen delen – valt in de smaak. De kip is mals en heeft een lichte limoen-koriander smaak, en het geheel is fris en romig doordat er veel guacamole en crème fraîche op zit. De ingrediënten zijn alleen niet goed over de wrap verdeeld, waardoor je nooit een hap met alles hebt. De uitgebakken bacon en de sla zorgen nog voor een beetje knapperigheid, maar de zachte structuren overheersen.

Het broodje steak chimichurri is rijk belegd – er ligt zelfs van alles naast het broodje in het bakje. Hij voldoet alleen niet aan mijn verwachtingen. De steak is superdun gesneden – bijna als carpaccio – en ik had dikkere stukken vlees verwacht. Ook valt de chimichurri volledig weg. Als ik het broodje even uit elkaar haal zie ik dat er maar weinig op zit. Er zitten wel veel jalapeño’s op, die sommige happen dan ook een overheersende, scherpe smaak geven. Andere happen zijn weer vrij droog. Al met al mis ik wat balans in dit broodje.

De tomaat – zowel op de wrap als op het broodje – zorgt ook niet voor frisheid omdat hij overrijp is. Hij heeft een melige structuur en is niet sappig.

Hoewel de smoothie vrij zoet is en niet heel koud, is ‘ie wel erg lekker, verfrissend en vullend. De smaak van munt komt niet heel duidelijk naar voren en lijkt er, net als de spinazie, vooral in te zitten voor de gezondheid en de kleur  – die ik overigens prachtig vind. De structuur is niet enorm dik, er zitten geen stukjes in en hij is luchtig.

 

De dikke plak bananenbrood ziet er erg lekker uit, met een knapperige korst en een smeuïge binnenkant met grote stukken fruit (bessen, aardbei, banaan) erin. Het fruit zorgt ervoor dat dit bananenbrood van ‘oké’ naar ‘goed’ gaat, want een hapje zonder fruit is wel meteen minder smeuïg.

Kans op een tweede bestelling

De lunch die ik vandaag heb gehad was prima, maar niet uitmuntend. En met het enorme aanbod aan lunchzaakjes in Groningen (die ook bezorgen) is dat toch wel nodig om voor een tweede bestelling in aanmerking te komen. Volgende keer loop ik wel weer naar Bakkerij Blanche toe, zodat ik de geur van versgebakken brood en de sfeer van een ‘hippe bakkerij’ weer meekrijg. Want dat is blijkbaar toch wel heel belangrijk bij Blanche.

 

praktische info

Brugstraat 28
Prijs broodjes: €1,25 – €9,50
Te bestellen via FoodDrop