Bezorgmaaltijd: Captain Cook

Samengevat
Eten
7.5
Bezorgservice
7
Prijs-kwaliteit
7.5
7.3

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Oud-huisgenoten van mijn bankgenoot lieten vroeger meerdere keren per maand spareribs thuis bezorgen. De ribbetjes werden met smaak opgepeuzeld en de salade die erbij kwam werd steevast in de koelkast gegooid om daar een paar weken te blijven staan. Nog steeds zie ik spareribs op het menu van menig bezorgrestaurant prijken, onder meer bij Captain Cook. Ik ben benieuwd of deze zaak mijn sparerib-wensen waar kan maken. Want spareribs kunnen top zijn, maar het luistert wel nauw.

We bestellen bij Captain Cook een portie zoete spareribs met friet en salade (€15,40), een stamppot zoete aardappel met een gehaktbal en een salade (€10,80) en als toetje kiezen we arretjescake (€3,50). Omdat het woensdag stamppotdag is – bij Captain Cook hebben ze elke dag van de week een andere aanbieding – krijgen we €2 korting op de stamppot. Pluspunt: voor de frietjes, de gehaktbal en de salades hoeven we niet bij te betalen.

De bel gaat!

Een half uur na het bestellen wordt ons eten bezorgd. Minpuntje: dit wordt met een scooter gedaan. Vroeger was dit normaal, maar tegenwoordig gebeurt het bezorgen toch vooral met de fiets en dat heeft – om overduidelijke redenen – mijn voorkeur.

Al het eten zit in plastic bakjes die omwikkeld zijn met grote stukken papier. Dat werkt prima, de inhoud is goed warm gebleven. Gelukkig hebben we nog wel wat ruimte bij het oud papier, want die hebben we nodig.

En, is het wat?

Goede spareribs horen wat mij betreft een smaakvolle, plakkerige glaze te hebben en mals vlees dat zo van het bot valt. Dat laatste vind ik het allerbelangrijkste. De spareribs van Captain Cook zijn helaas niet zo mals en je moet redelijk veel moeite doen het vlees van het bot te krijgen. De smaak daarentegen is fantastisch en de glaze lekker plakkerig. Ze zijn niet perfect, maar het zijn ook niet de slechtste spareribs die ik ooit at.

De frietjes die erbij geleverd werden zijn lekker knapperig en goed gekruid. Er zit Groningse Brander-mayonaise bij en dat kan ik erg waarderen.

Dan de stamppot van zoete aardappel met cashewnoten, feta, rucola, zongedroogde tomaat en gebakken spekjes. De stamppot is heel romig qua structuur én smaak, maar de toevoegingen zorgen voor een knapperig en zout contrast. Al met al is het gerecht heel goed in balans. Enige nadeel: de stamppot is iets te nat. De gehaktbal is mals van binnen en stevig van buiten en licht pittig van smaak. Zo hoort een gehaktbal te zijn.

De salade die we bij ons eten krijgen is weinig verrassend: blaadjes sla, komkommer, tomaat, rode ui en zoetzure saus, zoals je hem zo vaak eet. Prima, maar saai.

Na deze ruime hoeveelheid eten wacht ons ook nog een bakje vol arretjescake. Ik had niet verwacht dat we zoveel zouden krijgen. De cake heeft een fijne, kruimelige structuur met een volle chocoladesmaak, maar is wel erg zoet.

Kans op een tweede bestelling

De kaart van Captain Cook is veelzijdig, uitgebreid en relatief betaalbaar. Op basis van deze eerste indruk ben ik best benieuwd naar de rest van het aanbod. Voor de beste spareribs ga ik verder zoeken – tips zijn welkom – maar ik ben wel nog erg benieuwd naar ‘Oma’s draadjesvlees’, bijvoorbeeld.

praktische info

Gelkingestraat 26
Prijs hoofdgerechten: €7,50 – €15,40
Te bestellen via Thuisbezorgd