Bezorgmaaltijd: Contini

Samengevat
Eten
7
Bezorgservice
7
Prijs-kwaliteit
5.5
6.5

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Dat eten thuis laten bezorgen niet per se goedkoper hoeft te zijn dan eten in een restaurant, daar zijn we inmiddels wel achter. Maar een echt prijzige maaltijd uit een bakje had ik nog niet gerecenseerd. Zal prijs gelijkstaan aan kwaliteit? En zal een restaurant dat vaak wordt geroemd om z’n eten ook goed scoren als dat eten een reisje heeft gemaakt?

Ik bestel bij Contini. De Sardijnse Nino Contini was in 1971 de eerste die in Groningen een Italiaans restaurant opende. Mijn verwachtingen zijn dus hooggespannen. Ik had ook kunnen kiezen voor Nino’s Pizza & Pasta (van dezelfde eigenaren, meer gericht op afhaal en bezorgen), maar ik zwicht toch voor de uitgebreidere menukaart van Contini. Ik ga voor een antipasto misto (€11,55) en een tagliatelle al asparagi met ossenhaas, groene asperges, verse tomaat, knoflook en Parmezaanse kaas (€18,40).

De bel gaat!

Iets meer dan een half uur nadat ik heb besteld staat het eten voor mijn neus. De antipasto ligt op een aluminium plaat die in een pizzadoos zit, waardoor ik eerst denk dat ik de verkeerde bestelling krijg. Gelukkig licht de bezorger toe wat er in de doos zit. De pasta zit in een goed gesloten aluminium bakje. Het is allemaal heel praktisch verpakt.

En, is het wat?

Laten we positief beginnen: de antipasto stellen me bepaald niet teleur. Het is veel en de ingrediënten zijn vers en divers. Zelfs de tonijncremé op de vitello tonato kan ik waarderen, terwijl ik helemaal niet van tonijn hou. Ik krijg verschillende soorten smaakvol vlees, een heel klein beetje carpaccio, salade caprese, olijven en zachte, zoute kaas. Alles smaakt zoals je het in Italië ook krijgt en daar word ik erg gelukkig van. Ook het enorme stuk warm, vers en knapperig brood en het bakje kruidenboter zijn een schot in de roos.

De pasta valt daarna helaas nogal tegen. Voor deze prijs verwacht ik een uitmuntend gerecht, maar waarschijnlijk is het vooral zo duur doordat er ossenhaas in zit. De smaak is hartstikke goed – simpel, uitgesproken en puur. Ik merk dat het met verse ingrediënten is gemaakt. Maar de pasta zelf is net te lang gekookt en is één grote massa geworden. Elke sliert tagliatelle zit vastgeplakt aan andere slierten. Het bakje zit veel te vol, waardoor de pasta geen ruimte heeft om te ‘bewegen’. Ook was er blijkbaar geen ruimte meer voor de beloofde asperges, want ik vind er maar een paar. Terwijl ik daar zo naar had uitgekeken. Wel een pluspunt: de stukjes ossenhaas zijn perfect gebakken en hier heb ik gelukkig wel genoeg van gekregen.

Overigens is het een zeer ruime hoeveelheid (al helemaal inclusief het voorgerecht), dus ik heb van beide gangen nog wat over. Met de kwantiteit zit het dus in elk geval wel goed.

Kans op een tweede bestelling

Voor deze prijs zou ik niet nog een keer bij Contini bestellen. Voor 18 euro verwacht ik toch een pasta die mij nog lang bijblijft – op een positieve manier.

 

praktische info

Verlengde Hereweg 24
Prijs hoofdgerechten: €9,85 – €19,75
Te bestellen via Thuisbezorgd en Fooddrop