Bezorgmaaltijd: Da Carlo

Samengevat
Eten
6.5
Bezorgservice
6.5
Prijs-kwaliteit
7
6.7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Bij Thuisbezorgd is de categorie ‘pizza’ één van de best gevulde. Je moet je door een oerwoud van pizzatenten worstelen om een te kunnen vinden die echt goed is. Ik heb er nu twee gerecenseerd (waarvan één al niet meer bestaat), dus het werd hoog tijd om nog een zaak van de lange lijst af te vinken.

We bestellen bij Da Carlo, een pizzeria die al lang in de stad zit en in 1981 zijn huidige naam kreeg. Een echte oudgediende dus, dat komt vast goed. We gaan voor de pizza verdure grillia, met extra mozzarella (€13) en de pizza rucolata (€13,50)

De bel gaat!

In een half uur staat de fietskoerier voor de deur met onze pizza’s. Netjes. De pizza’s zitten in de standaard pizzadozen. Soms zijn pizza’s zo warm dat er stoom uitkomt als je de doos opendoet en de hele ruimte zich meteen vult met de geur van de pizza’s. Dat is hier helaas niet het geval. Ook zit bij de pizza met mozzarella een groot deel van de kaas aan de deksel geplakt. Gelukkig kan ik dat er vrij makkelijk afschrapen en weer op de pizza leggen.

En, is het wat?

Door de extra mozzarella die ik heb gekozen zit er veel kaas op mijn vegetarische pizza verdure. Verder zit er gegrilde courgette, aubergine en paprika op. Die groenten – royale stukken – zijn goed zacht. Er hangt ook een lekkere knoflooksmaak aan, alsof ze daarin zijn gebakken.

De pizza rucolata met parmaham, mozzarella, rucola, parmezaanse kaas en cherrytomaatjes van mijn bankgenoot is vrij zout. Er zit veel ham op, die op zichzelf erg lekker is, maar in combinatie met de vele kaas is het te heftig. De pizza heeft meer tomaatjes nodig voor frisheid en afwisseling, want de happen waar die wel op zitten zijn qua smaak goed.

Helaas zijn bij beide pizza’s de korsten taai en al snel koud. De bodem is dun, maar wel erg zacht en een beetje zompig. Ik heb wel eens een betere pizzabodem gehad, al komt dat misschien ook doordat we ze thuis eten in plaats van rechtstreeks uit de oven in het restaurant.

Kans op een tweede bestelling

Zoals gezegd zijn er enorm veel pizzazaken die thuis bezorgen, en ik heb nu nog niet de beste gevonden. Ik blijf dus doorzoeken naar de beste bezorgpizza van Groningen en sta open voor tips!

Praktische info

Gedempte Zuiderdiep 36
Prijs pizza’s €11 – €15
Te bestellen via Thuisbezorgd en FoodDrop