Bezorgmaaltijd: Eetcafé De Gans (GESLOTEN)

Samengevat
Eten
7.5
Bezorgservice
7.5
Prijs-kwaliteit
7
7.3

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Het is de maand van het goede eten: uitgebreide diners, heerlijke dranken in overvloed, supermarkten vol extravagante zoetigheden. Ik kijk al uit naar het smakelijke eten dat ik de komende dagen ga verorberen. Maar waarom zou ik daar op wachten, als ik nu ook al een kerstige maaltijd thuis kan laten bezorgen?

Ik ga op zoek naar restaurants waar ik een chic maaltje kan bestellen met gerechten die ook niet zouden misstaan bij een kerstdiner, en kom uit bij De Gans. We hebben hier al wel eens eerder gegeten, maar ergens bestellen is toch echt wat anders. Ik vraag me af of het eetcafé dat een beetje kan én hoe de eetervaring zal zijn zonder de aanwezigheid van de positieve en vrolijke eigenaar.

We bestellen de lang gegaarde ganzenbout (€18,50) en de gegrilde knolselderij-steak met mozzarella en tomatenpestosaus (€14.50). Erbij worden een aardappelgerecht, salade en groente geserveerd. Ook nemen we de chocodream (€6,50) als nagerecht.

De bel gaat!

We bestellen om 17.54 uur en het eten is er om 18.30 uur. De hoofdgerechten zitten in handige bakjes met vakjes, die heel goed ingepakt zijn in aluminium. Alles is daardoor goed warm gebleven. Het dessert zit in een plastic bakje en is ingepakt in vershoudfolie. Helaas is het puntje taart gebroken. Ik vind het er allemaal niet bijzonder lekker uitzien – het eten heeft een beetje een saaie grauwe kleur – maar gelukkig zegt uiterlijk niet alles.

En, is het wat?

De flinke plak knolselderij heeft een fijne lichtzure smaak die goed combineert met de romige mozzarella. Jammer dus dat de mozzarella maar over een deel van de ‘steak’ ligt. De tomatenpestosaus is waterig en heeft een weinig uitgesproken smaak.

De ganzenbout ligt in een saus die ook iets zuur is en waar stukjes champignon in zitten. Het vlees heeft de saus wel nodig: het is een beetje droog. Bij lang gegaard vlees verwacht ik malsheid. Het valt overigens wel van het bot. Ander minpunt: er zitten her en der onaangename stukjes vet in het vlees.

De bijgerechten zijn voor ons allebei hetzelfde: gebakken aardappeltjes, courgette, boontjes en in reepjes gesneden paprika en wortel omwikkeld door een dun plakje courgette (bij het vega-gerecht) of een plakje spek. De courgette is lekker dik gesneden en heeft een licht rokerige smaak. De aardappeltjes zijn gaar, maar missen een knapperig korstje. Hoewel ze goed gekruid zijn, mis ik er toch een sausje bij. De sla is niet heel bijzonder, maar zorgt wel voor een frisse, zoetzure noot.

Dan het toetje. Op de kaart stond alleen ‘chocodream’, dus het was een complete verrassing wat dat in zou houden. Maar met chocola zit je bij mij eigenlijk altijd wel goed, en dat is ook deze keer zo. Ik krijg een puntje chocoladetaart, chocolademousse, chocoladecrème, een schuimpje, druiven en een chocoladelepeltje. Het taartje is smeuïg en smaakt een beetje fruitig. Qua structuur is ie wel een beetje plakkerig. Dat geldt ook voor de crème, al heeft die wel een hele fijne diepe cacaosmaak. De mousse is juist erg luchtig en smelt op mijn tong. Het nadeel is wel dat een deel van het dessert blijft hangen tussen de bolletjes op de bodem van het plastic bakje.

Kans op een tweede bestelling

Dit is de duurste bestelling die ik ooit heb gedaan en het is echt niet iets dat ik elke week zou doen. Ik blijf zitten met het idee dat ik voor hetzelfde geld ook lekker uit eten had kunnen gaan. Dan was het eten waarschijnlijk net zo lekker geweest, maar had het er mooier uitgezien en had ik ook de sfeer van het restaurant meegekregen.

Het is leuk dat restaurants als De Gans ook de optie bieden om hun eten te bestellen en ik vind ook dat ze het prima doen – daar slaagt niet elk restaurant met een bezorgservice ‘erbij’ in. Voor dit speciale pre-kerstdiner vond ik dit prima, maar volgende keer ga ik weer voor een goedkopere, meer toegankelijke optie.

Praktische info

Diephuisstraat 6
Prijs hoofdgerechten €14,50 – €18,50
Te bestellen via Thuisbezorgd en FoodDrop