Bezorgmaaltijd: Eetwinkel Zuuver

Samengevat
Eten
8.5
Bezorgservice
8
Prijs-kwaliteit
8
8.2

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

,,Wat moet ik nou weer koken? Geen zin in boodschappen doen. Geen inspiratie. Geen tijd of energie. Ken je dat gevoel?”, lees ik op de site van Eetwinkel Zuuver, een winkeltje in de Oranjebuurt. Het idee van Zuuver is dat je er naar binnen loopt, wat lekkers uit de vitrine kiest en dat mee naar huis neemt om het daar op te warmen en te eten. Maar ik blijf graag op de bank zitten terwijl mijn eten voor me wordt klaargemaakt, dus is het fijn dat ik ook via Thuisbezorgd kan bestellen.

Ik kies de grote vegetarische lasagne (€10,25) van de menukaart en mijn bankgenoot gaat voor een ‘qizza’, een hartige taart van pizzadeeg met kalkoen (€11,75). Ook nemen we de ‘hemelse modder’ (€3,75) – chocolademousse  – om te delen.

De bel gaat!

De app vertelt me dat ik een uur geduld moet hebben voordat ik kan eten, dus de opluchting is groot wanneer de bel al na een half uur gaat. Onze maaltijden zitten in mooie kartonnen bakjes die zijn omwikkeld met een flinke hoeveelheid aluminiumfolie. Als je de maaltijden zelf ophaalt, moet je ze thuis opwarmen, maar als je ze laat bezorgen zijn ze al warm. En dankzij al dat aluminiumfolie zijn de maaltijden ook gewoon goed op temperatuur gebleven tijdens de reis.

En, is het wat?

De lasagne heeft een hele prettige hartige en romige smaak. De laagjes zijn dun, de pasta is precies zacht genoeg en er zit veel gesmolten kaas in en op. Ook hoef ik me vandaag geen zorgen te maken dat ik te weinig groenten binnenkrijg. De meeste groenten – veel spinazie – zijn lekker zacht gestoofd, terwijl de champignons nog bite hebben. Het is wel een redelijk droge lasagne, van mij had ie wat ‘sausiger’ mogen zijn. De peterselie bovenop vind ik er niet zo goed bij passen.

De kartonnen bakjes die worden gebruikt zijn misschien duurzamer dan plastic, maar er zitten wel nadelen aan. Zo wordt de onderkant wat zompig na verloop van tijd en blijft de lasagne plakken in de randjes en hoekjes. Met wat moeite kun je het loskrijgen, al loop je dan het risico dat je stukjes papier meetrekt en opeet.

De qizza is lekker hartig. Het deeg is stevig, maar helaas niet zo knapperig. Het voordeel daarvan, volgens mijn bankgenoot, is dat het gerecht wel makkelijk te eten is. Ook deze maaltijd is goed gevuld met veel groenten en malse kalkoenstukjes, en verder zit er nog een frisse, zoetzure salade bij. Die past goed bij de wat zwaardere qizza, maar is wel heel erg vochtig.

Dan het toetje: een chocolademousse met een diepe cacaosmaak. De smaak is al geweldig, maar de structuur is nog beter: heel licht korrelig – op een goede manier – en het smelt meteen in je mond. De mousse is dik, maar toch licht; puur en romig. Echt een toetje om nog lang van na te genieten.

Kans op een tweede bestelling

Ik had al een aantal keer op het menu van Zuuver gekeken voor ik bestelde. Wat me opvalt is dat er vaak verschillende gerechten te krijgen zijn. De lasagnes (vega en bolognese) zijn vaste prik, maar de qizza’s had ik bijvoorbeeld nog niet eerder gezien. Die afwisseling, en het feit dat het eten goed, voedzaam en gezond is, maakt dat ik hier best nog eens wil bestellen.

 

praktische info

Graaf Adolfstraat 48
Prijs gerechten: €7,75 – €11,95
Te bestellen via Thuisbezorgd, Fooddrop