Bezorgmaaltijd: Gino’s Stamppotsalon

Samengevat
Eten
7.5
Prijs-kwaliteit
7.5
Bezorgservice
8.5
7.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Zoals schepijs bij de zomer hoort, hoort stamppot bij de Nederlandse winter. Maar ijs in de winter of stamppot in de zomer? Niet zo’n succes. Niet meer dan logisch dus (en best wel geniaal) dat Gino’s IJssalon aan het Gedempte Zuiderdiep in de winter wordt omgetoverd tot Gino’s Stamppotsalon. Tijd om die stamppotten eens te proberen.

We hebben keuze uit vier varianten – boerenkool, zuurkool, hutspot en rauwe andijvie – die allemaal €5,50 kosten voor een klein bakje en €7,00 voor een grote. Als extra’s kun je verschillende soorten vlees toevoegen plus jus, appelmoes of uitjes en augurk. We gaan voor een grote hutspot met een halve rookworst en een bakje jus (€10,25) en een stamppot rauwe andijvie met een bakje spekjes (€8,00).

De bel gaat!

De fietskoerier staat na 20 minuten voor de deur. Een prima tijd en minder lang dan voorspeld. De stamppot zit in mooie kartonnen bakjes – die dankzij wat aluminiumfolie nog goed warm zijn – en die zitten op hun beurt weer in een kartonnen zakje met daarop de boodschap ‘Smakelijk eten, liefs Team Gino.’ Het zijn details, maar het laat zien dat er over de bezorging wordt nagedacht.

En, is het wat?

Beide varianten zijn precies zoals een goede stamppot hoort te zijn: smeuïg van structuur – niet korrelig en ook niet te ver doorgestampt – en met het juiste zoutgehalte. Er zit een ruime hoeveelheid groente in en de gebakken spekjes (die overigens al in de andijviestamppot zaten en niet los in een bakje) zijn goed uitgebakken.

Mijn bankgenoot en ik denken allebei dat de stamppot erg saai zou zijn zonder de spekjes, rookworst en jus: dan is bijvoorbeeld de andijviestamppot niets anders dan andijvie en aardappel. Maar er zijn vast mensen (vegetariërs bijvoorbeeld) die het vlees er niet bij bestellen en zo zou ik het niet graag willen eten. Ik zou het leuk vinden als Gino’s wat creatieve toevoegingen deed aan deze klassiekers, al zullen er vast mensen zijn die dat heiligschennis vinden. Maar met een simpele stamppot rauwe andijvie onderscheid je jezelf niet – hoe lekker hij ook is – omdat vrijwel elke Nederlander dat hartstikke goed zelf kan maken.

Kans op een tweede bestelling

Dat je bij Gino’s snel en makkelijk een prima oer-Hollands avondmaal voor je neus kunt hebben dat ook nog gezond is, mag duidelijk zijn. En dat is voor de hardwerkende of luie mensen onder ons een hele goede optie als je geen zin hebt om te koken, maar wel een degelijke maaltijd wil verorberen. Toch maak ik de volgende keer dat ik stamppot wil eten, weer mijn eigen prakje. Dat is net zo lekker en goedkoper.

 

praktische info

Gedempte Zuiderdiep 83
Prijs hoofdgerechten: €5,50 – €12,25 (een grote stamppot met stoofvlees en alle extra’s)
Te bestellen via Thuisbezorgd of Fooddrop