Bezorgmaaltijd: Mahalo

Samengevat
Eten
7
Bezorgservice
7.5
Prijs-kwaliteit
6
6.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert regelmatig zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Anat, het eerste veganistische restaurant van Groningen, veranderde in juni van eigenaar en van naam en werd Mahalo. We schoven al een keer aan voor een lunchrecensie bij Anat, maar Mahalo bezorgt ook eten aan huis. Dat willen we ook eens proberen.

De lunchkaart is klein, wat kiezen makkelijk maakt. Ik ga voor de venkel-, prei- en pastinaaksoep met gebakken champignons en knoflook-rozemarijncroutons (€9,45). Het aanbod aan sapjes en smoothies is groter. Ik neem de ‘green belle’ met spinazie, komkommer, bleekselderij, appel en citroen (€6,45). Verder bestel ik nog een stuk lavendelcake (€4). Mahalo serveert ook ontbijtgerechten zoals havermout, granola, en een smoothiebowl, maar die sla ik dit keer over.

De bel gaat!

Als ik bestel is de voorspelling dat het bijna een uur gaat duren, maar dat blijkt gelukkig mee te vallen. Na 40 minuten heb ik mijn lunch op tafel staan. Het eten zit verpakt in mooie kartonnen bakjes en het sapje in een plastic beker. Alles zit goed dicht, niks is gemorst en de soep blijkt zelfs nog een beetje te heet om te eten.

En, is het wat?

Mahalo maakt alleen gebruik van plantaardige producten. Het is dus nogal verwarrend dat er in de Thuisbezorgd-app bij enkele gerechten onder de informatieknop staat dat er bijvoorbeeld melk, eieren en zelfs vis in zitten, of producten daarvan. Ik ga ervan uit dat dit een fout is en dat ik op de site van Mahalo zelf kan vertrouwen.

De soep is vrij dik en nogal flauw. De champignons liggen alleen bovenop de soep, maar zitten er niet doorheen. Het zijn er dus niet zoveel, wat jammer is, want zonder die smaakmakers is de soep erg saai en komen de smaken van de prei, pastinaak en venkel niet tot hun recht. De croutons zijn wel echt geweldig: ze zijn groot, knapperig en hebben een hele fijne knoflooksmaak. Het zijn er ook lekker veel.

Als ik het sapje open komt er meteen een hele frisse geur uit de beker, wat me positief stemt. De smaak stelt ook niet teleur: fris, grassig en ik kan de spinazie, komkommer en bleekselderij er duidelijk in proeven. Ik had hem alleen iets zuurder verwacht door de appel en citroen.

De cake is mijn favoriet: hij is heel luchtig en er zit veel glazuur op, dat een mooie, lichte lavendelsmaak heeft. Er liggen ook stukjes lavendel op en als ik een hap  daarmee neem is de smaak echt heel aanwezig. Daar moet je van houden, maar dat doe ik gelukkig.

Kans op een tweede bestelling

Doordat Mahalo een volledig vegan (én biologisch en lokaal) restaurant is, zou ik er alleen al uit principe vaker willen bestellen, maar dan hou ik het de volgende keer bij een sapje en cake of taart. De soep viel tegen en voor die (vrij hoge) prijs had ik echt beter verwacht.

 

Praktische info

Verlengde Grachtstraat 1
Prijs gerechten €4,00 – €9,45
Te bestellen via Thuisbezorgd