Bezorgmaaltijd: Poké Spot

Samengevat
Eten
9
Bezorgservice
8
Prijs-kwaliteit
8
8.3

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Het is één van die warme dagen die we de laatste tijd zo vaak hebben gehad. Op zulke dagen kun je maar beter niet te veel tijd in de keuken besteden of hele warme maaltijden eten. Een poké bowl bestellen is dan een uitkomst en laat Groningen nou net sinds een paar maanden een zaak hebben die gespecialiseerd is in dit Hawaiiaanse gerecht met rijst, groente en – traditioneel – rauwe vis: Poké Spot.

Ik bestel een grote Tokyo Tempura (€14,00) en mijn bankgenoot een Sunset Salmon (€14,00). Daarbij delen we vier gyoza met kip en groente (€4,00).

De bel gaat!

Netjes na een klein half uurtje staan de bowls voor onze neus. Ze zitten in ronde plastic bakjes met een dekseltje, zien er aantrekkelijk en kleurrijk uit en alle verschillende ingrediënten liggen nog op hun plek. Ik verbaas me er altijd weer over dat alles niet enorm door elkaar husselt onderweg op de fiets. De gyoza zitten samen in een kartonnen bakje. We krijgen er stokjes, wasabi en sojasaus bij.

En, is het wat?

We beginnen met de gyoza – knapperige Japanse dumplings – want dat is het enige warme element in deze bestelling. De randjes van de dumplings zijn erg knapperig, terwijl de binnenkant lekker zacht is. Er zit een goede hoeveelheid vulling in van malse kip, die lekker zout is en precies vettig genoeg.

Over de poké bowls zijn we beide ook zeer tevreden. Bij elke hap die je neemt krijg je allerlei verschillende smaken en structuren, die elkaar goed aanvullen. Bij de Tokyo Tempura bijvoorbeeld het frisse van wortel en komkommer, het romige van avocado, het scherpe van sriracha mayo, de crunch en het zout van gebakken uitjes en gefrituurde garnaal en het plakkerige van de rijst. In de Sunset Salmon zit onder meer zalm, mango en zeewiersalade. Alle ingrediënten zijn vers en goed klaargemaakt.

Het enige minpunt van mijn bowl is dat de ebi tempura, gefrituurde garnalen, vrij groot zijn en eigenlijk niet samen met de andere ingrediënten kunnen worden gegeten. Daar staat tegenover dat ze wel heerlijk knapperig zijn en mals van binnen.

Kans op een tweede bestelling

Een poké bowl van Poké Spot is ideaal als je geen zin hebt om te koken, maar wel een (relatief) gezonde maaltijd wil eten. En met warm weer is het al helemaal een perfecte optie. Ik vind het ook leuk dat er best veel verschillende bowls zijn om uit te kiezen: ik heb nu al zin om één van de andere versies uit te proberen.

 

praktische info

Gedempte Zuiderdiep 49
Prijs poké bowls: €10,50 – €14,00
Te bestellen via Thuisbezorgd en Fooddrop