Foto: Carleen de Jong

Bezorgmaaltijd: Rantang Food

Samengevat
Eten
7.5
Prijs-kwaliteit
8
Bezorgservice
6
7.2

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Vandaag eten we Surinaams/Indonesisch van Rantang Food. Rantang Food begon met een vestiging in Hoogezand, maar zit sinds ongeveer een jaar ook in Groningen. Je kunt er specialiteiten uit Suriname en Indonesië afhalen en – zoals wij doen – laten bezorgen. Daarnaast is er een toko waar je snacks zoals bananenchips kunt kopen. Maar dat staat ook gewoon op het bezorgmenu.

Op dat menu staan een heleboel broodjes, snacks en vijf maaltijden; saotosoep, bamisoep en roti met kip, bakkeljauw of een vega-versie. Wij kiezen drie snacks uit om te delen: een loempia met sweet chili-saus (€2,00), een met kerriekip en zuurgoed gevulde bara (€3,50) en een baka bana met pindasaus (€1,50). Verder kiest mijn bankgenoot de roti met kip (€9,00) en ikzelf ga voor de vegetarische roti (€7,50).

De bel gaat!

We bestellen om 18.15 uur en krijgen een sms’je dat het eten er over 60 minuten is. Dat valt even tegen. Maar goed, dan hadden we maar vroeger moeten bestellen. In de praktijk is het eten er nog later: de bel gaat om 19.35 uur. De bezorger zegt sorry. Blijkbaar is het druk. Maar ja, ondertussen zitten wij met een knorrende maag te wachten.

Alle bakjes zitten hermetisch ingepakt in plastic, papier en aluminiumfolie. Zo blijft alles goed warm, maar ik ben er inmiddels wel achter dat als je zo weinig mogelijk afval wilt produceren, eten bestellen er niet in zit.

En, is het wat?

We beginnen met de drie snacks. Het deeg om de baka bana (gebakken banaan) is taai, waarschijnlijk omdat hij al te lang uit het vet is. De smaak is goed, maar ik vind de pindasaus er niet zo bij passen. Voor de loempia geldt hetzelfde: hij is lekker, maar het deeg had veel knapperiger mogen zijn.

De bara is onze favoriet van de snacks. Het is een soort brood gevuld met kruidige kerriekip en zuurgoed. Hoewel de kip een beetje droog is, is de smaak wel heel goed. En dat droge wordt uitgebalanceerd door het zuurgoed. Maar helaas: ook hierbij is het deeg langs de randjes wat taai geworden. Zouden de snacks te lang hebben moeten wachten voordat ze mee werden genomen door de bezorger?

Beide roti bestaan uit aardappels, kousenband, een kerrie-ei en een rotiplaat (een platbrood). Bij die van mijn bankgenoot zit gekruide kip en die van mij is vegetarisch. Op het menu staat niet wat voor vleesvervanger er in het bakje zit, maar ik vermoed dat het stukjes tempeh zijn.

Die tempeh is lekker gekruid en doordat het best hard is zorgt het voor afwisseling in de structuur van het gerecht. De aardappels zijn namelijk zacht en de kousenband is precies zo gekookt dat ze nog net knapperig genoeg zijn (beide zijn goed van smaak). Het ei is wat te lang gekookt, er zit een donker randje om het eigeel. De rotiplaat had wat dunner mogen zijn.

Nadat ik wat van de kip van mijn bankgenoot heb geproefd en hij wat van mijn tempeh komen we beide tot de conclusie dat de tempeh lekkerder is. De kip is goed van smaak, maar te droog. Aangezien de vegetarische optie goedkoper is, raad ik sowieso aan die te nemen. Lekkerder, goedkoper en beter voor het milieu. Waarom niet?

Kans op een tweede bestelling

Ja, je krijgt hier waar voor je geld en ik ben nog wel benieuwd naar de saotosoep. We konden al het eten niet in een keer op en hadden de volgende dag dus nog restjes; het is dus eigenlijk niet nodig om snacks te bestellen. Als je het bij roti houdt, kun je al voor €7,50 klaar zijn. En dan nog heb je veel eten. Het is niet het beste of meest bijzondere eten, maar wel een hele goede optie na een drukke dag of op een brakke zondag. Alleen hoop ik wel dat de bel de volgende keer wat sneller gaat.

praktische info

Nieuwe Ebbingestraat 1-N
Prijs gerechten: €1,50 – €10,50
Besteld via Thuisbezorgd, ook mogelijk via Fooddrop en Uber Eats