Bezorgmaaltijd: Soupdogg

Samengevat
Eten
7
Bezorgservice
6.5
Prijs-kwaliteit
7.5
7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

We gaan weer voor een uitgebreide lunch en kiezen voor Soupdogg, een eetwinkeltje in de Folkingestraat met een aparte bezorgvestiging in de Nieuwe Ebbingestraat. Ze zeggen vooral te werken met lokale ingrediënten en ook in het winkeltje zijn allerlei streekproducten te koop.

Op het menu van Soupdogg vinden we van alles: soep, hotdogs, wraps, broodjes, salades. Wij kiezen beide een bakje soep van €4,50, respectievelijk mosterdsoep en tomaten-groentesoep. Daar willen we nog wel wat bij, dus besluiten we de ‘huisgemaakte hotdogg jalapeño’ (€5,25) te delen. Probleem: onze bestelling staat nu op €14,25 en we moeten minimaal €15 uitgeven om het te laten bezorgen. We worden dus gedwongen om ook nog een ‘wrap crazy chicken’ (€5,95) te bestellen. Geen straf, maar wel irritant dat de minimale bezorgprijs zo hoog is.

De bel gaat!

We bestellen om 13 uur en een half uur later staat het eten op tafel. Precies wat ze hadden voorspeld. De bakjes soep zijn goed ingepakt, maar hebben toch een beetje gelekt, waardoor het een rommeltje wordt bij het uitpakken. Wel een pluspunt: de soep is warm en blijft dat ook lang. Dat doen de bakjes dus goed. De hotdog en wrap daarentegen zitten in een simpel papieren zakje en zijn helaas niet meer zo warm.

Er zitten plastic lepels bij onze bestelling. Dat is op zich een aardige service, maar het zou beter zijn als dit optioneel was. Hoe minder wegwerpbestek we gebruiken, hoe beter. En wij hebben het in dit geval niet nodig.

En, is het wat?

Zowel de bakjes soep als de wrap en hotdog zijn groot, dus je krijgt in elk geval waar voor je geld. Tenminste, als het allemaal ook lekker is. Voor de wrap en hotdog geldt dat in elk geval wel.

Op de dunne wrap zit een enorme hoeveelheid pulled chicken, groente en een romig sausje met knoflook en komkommer. De kip is mals en de smaak is goed, al heeft ie  de frisheid van de groente wel echt nodig als tegenwicht. Het gerecht krijgt onze goedkeuring, maar ik denk wel dat een hele wrap (wij eten allebei de helft) op den duur eentonig wordt.

Bij de hotdog is de verhouding tussen brood, vlees en toppings een beetje uit balans. Het is vooral heel veel brood. Gelukkig zit er een erg lekkere zoete Franse mayonaise bij die prima over het droge brood heen kan. De dikke plak kaas bovenop de hotdog is wat afgekoeld en ziet er daardoor niet zo lekker meer uit, maar de smaak is nog wel prima. De servetjes die we erbij krijgen zijn zeker niet overbodig, want de hotdog is lastig te eten.

De soepen zijn ook lekker, maar niet erg bijzonder. Mijn tomaten-groentesoep is bijvoorbeeld een beetje waterig en meer groente- dan tomatensoep. De smaak is niet erg uitgesproken. Bovendien vraag ik me af waarom er maar één gehaktbal in zit? Ik zou zeggen: of geen balletjes, of in elk geval drie. Eentje is een beetje sneu. Mijn bankgenoot mist spekjes in zijn mosterdsoep – wat hem betreft horen die er gewoon bij.

Kans op een tweede bestelling

Het eten dat we bestelden is lekker en prima geprijsd, dus wil ik best nog eens bij Soupdogg eten. Dan haal ik het wel liever af, zodat ik niet zo belachelijk veel hoef te bestellen om de €15 te halen.

 

praktische info

Folkingestraat 48
Prijs soep €4,50, broodjes €4,50 – €6,50, warme maaltijden €7,50
Te bestellen via Thuisbezorgd en UberEats