Bezorgmaaltijd: ‘t Pannekoekschip

Samengevat
Eten
6.5
Bezorgservice
7
Prijs-kwaliteit
6.5
6.7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Een pannenkoek is wat mij betreft nou echt het soort eten dat je beter zelf kunt maken. Ten eerste is dat aanzienlijk goedkoper dan er een laten bezorgen en ten tweede worden pannenkoeken er niet beter op als ze niet meteen stomend warm vanuit de pan op een bord terechtkomen. Ik ben dus verrast – en sceptisch – wanneer ik zie dat je via Fooddrop kunt bestellen bij ’t Pannekoekschip. Dat gaan we eens uittesten.

De kaart is bij Fooddrop helaas wat minder uitgebreid dan op het schip zelf: de Griekse, Amerikaanse en Turkse pannenkoeken en andere opties ‘van over zee’ kunnen we bijvoorbeeld niet laten bezorgen. Gelukkig blijven er nog genoeg opties over. Ik ga voor de Vegetariër (€14) en mijn bankgenoot neemt de Kannibaal (€14).

De bel gaat!

We bestellen om 17.40 uur en om 18.16 uur staat de fietskoerier met twee grote pizzadozen – met daarop heel vaak het woord pannenkoek geschreven – voor onze deur. De pannenkoeken zijn omhuld door een flinke hoeveelheid aluminiumfolie, waardoor ze redelijk warm zijn gebleven. We krijgen er ook twee plastic bakjes met salade bij.

En, is het wat?

Mijn eerste indruk is dat de pannenkoeken heel dik zijn. Dit ben ik wel gewend van ’t Pannekoekschip en het is ook niet zo gek, gezien de zeer royale hoeveelheid beleg die er op ligt. Een dunnere pannenkoek zou uiteenvallen. Op de vegetarische variant liggen champignons, paprika, tomaat, ui, kaas, asperges, courgettes en bieslook. De Kannibaal is belegd met ham, kaas, spek, salami en chorizo. Er zit zelfs bijna een extra (dunne) pannenkoek aan kaas tussen het beslag, dat is wel erg overheersend.

De pannenkoeken zijn lekker zacht van binnen en mooi bruin gebakken aan de buitenkant. Ik vreesde een koude, taaie pannenkoek te moeten eten, maar ze hebben de reis goed overleefd. Na een tijdje koelen ze wel af, want de pannenkoeken zijn zo groot dat je ze niet echt snel op kunt eten.

Ik ben tevreden over mijn vegetarische pannenkoek. De groenten zijn lekker zacht gebakken en doordat het zoveel verschillende soorten zijn, is er afwisseling qua smaak en structuur. De asperges komen helaas wel uit een potje. Niet zo gek ook, want het is geen aspergeseizoen, maar ik vraag me af of ze in mei/juni wel verse asperges gebruiken. En waar is de currysaus die me beloofd was? Ik vind het niet heel erg dat die ontbreekt, maar het valt wel op.

Mijn bankgenoot is iets minder blij met zijn keuze. Bij zijn pannenkoek is elke hap hetzelfde, waardoor de maaltijd na een tijdje eentonig wordt. Er zit ook wel erg veel vlees op, maar daar heeft hij natuurlijk zelf voor gekozen. Ook vind hij het jammer dat er alleen kaas tussen het beslag zit en niet bovenop de pannenkoek, waardoor er geen knapperig laagje gesmolten kaas is ontstaan. Bij mijn pannenkoek is dit wel het geval.

De simpele rauwkostsalade die we erbij kregen is lekker knapperig en fris; een fijne aanvulling op de wat zware pannenkoeken. De hoeveelheid dressing is alleen wel erg royaal.

Kans op een tweede bestelling

In eerste instantie vond ik 14 euro voor een pannenkoek erg veel geld, maar de pannenkoeken zijn zo dik, goed belegd en vullend dat je er wel echt een flinke maaltijd aan hebt. Toch vond ik één keer bestellen bij ’t Pannekoekschip wel genoeg. Het is leuk om eens te proberen, maar het eten was niet zo goed dat ik de rest van de kaart ook wil testen.

praktische info

Schuitendiep 1017
Prijs pannenkoeken: €7,25 – €14,00
Te bestellen via Fooddrop