Bezorgmaaltijd: The Blokes

Samengevat
Eten
7
Bezorging
7
Prijs-kwaliteit
6.5
6.8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert met enige regelmaat zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

We kiezen vandaag voor het comfort food van The Blokes, een Amerikaans geïnspireerd restaurant aan de Poelestraat. De naam (een Britse term, overigens) hebben ze gekozen omdat ze eten maken voor blokes: knappe mannen met een grote mond en veel testosteron, de niet-zo-ideale schoonzoon. Ze geloven dat hun restaurant een mannelijk concept is. Juist, want vrouwen hebben nog nooit burgers gebakken. Hoe dan ook, we proberen voorbij dit concept (dat we volgens de website niet te serieus moeten nemen) te kijken en ons te richten op het eten, want dat is immers het belangrijkst.

We bestellen een vegetarische quesadilla (€6,50) om te delen, een burger met geitenkaas (€13,50) en een Uut Grunn-burger (€12,50). Beide burgers komen met een normale portie friet en saus naar keuze.

De bel gaat!

Een half uur nadat we besteld hebben wordt ons eten bezorgd. Bijna alles zit verpakt in papieren bakjes en zakjes en de burgers zijn nog eens extra omwikkeld met aluminiumfolie. Het is allemaal goed warm gebleven. Wat meteen opvalt is de enorme hoeveelheid friet. Mijn bankgenoot dacht eerst dat we samen één bakje hadden. Dat was prima geweest, maar we hebben allebei een voor onszelf.

En, is het wat?

De quesadilla is van onderen een beetje zompig (vooral het exemplaar dat onderop in het bakje lag), maar de randjes zijn juist heel knapperig. We moeten eerlijk zeggen dat we het hapje er een beetje sneu uit vinden zien – een beetje minimaal voor de prijs die je betaalt. Gelukkig zit er flink veel kaas en bonen tussen de dubbelgevouwen tortilla en het verse limoentje zorgt voor wat frisheid.

De burgers worden standaard medium gebakken, lazen we bij het bestellen, maar we vinden dat ze nog wel wat verder dan medium zijn gebakken. Ietsje korter was beter geweest. Bij beide burgers is de bacon heel knapperig, wat qua structuur voor een fijne afwisseling zorgt. De broodjes zijn namelijk vrij zacht. ‘Die hadden we wat meer getoast mogen worden’, aldus mijn bankgenoot.

Bij elke hap van mijn burger met geitenkaas proef ik die kenmerkende lichtromige smaak en structuur van de geitenkaas, wat ik erg lekker vind. Het zorgt ervoor dat de burger net wat interessanter is dan een doorsnee exemplaar. Ook stel ik de ruime hoeveelheid rozemarijnmayonaise, de zoete honing en de knapperige groente (gebakken ui, rode ui, sla en tomaat) op prijs.

Zoals gezegd hebben we vrij veel friet gekregen, waardoor de patatjes al afgekoeld zijn als het bakje nog lang niet leeg is. Ze zijn knapperig gebakken, maar wel wat flauw. Onze conclusie is dat we liever een kleinere portie frietjes hadden gehad en dan een salade of iets anders fris erbij.

Kans op een tweede bestelling

Ik heb prima gegeten vanavond, maar ben er niet compleet van onder de indruk. Ik zou dus niet actief aandringen bij eventuele bankgenoten op een bestelling, maar vind het ook geen ramp om nog eens eten van The Blokes te laten bezorgen.

 

Praktische info

Poelestraat 33
Prijs hoofdgerechten €12,50 – €19,50
Besteld bij Thuisbezorgd