Bezorgmaaltijd: The Foodspot

Samengevat
Eten
8
Prijs-kwaliteit
8
Bezorgservice
8.5
8.2

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert vanaf nu om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Loop op een willekeurige zondagavond door de stad en je komt geheid meerdere bezorgscooters en -fietsen tegen. Volgens RTV Noord is Groningen voor Thuisbezorgd dan ook een belangrijke stad en het Groningse Fooddrop is één van de snelst groeiende bedrijven van het land. Hoog tijd dus om eens te onderzoeken wat Stad zoal te bieden heeft qua maaltijden die op de bank kunnen worden opgepeuzeld.

Waar bestellen we?

We beginnen deze nieuwe recensieserie meteen goed met ‘healthy fast food’ van The Foodspot, een eetwinkel in de Korrewegwijk waar je gezonde maaltijden kunt afhalen en bestellen. Ideaal voor drukke mensen die niet altijd zin hebben om zelf te koken, maar ’s avonds wel met een voedzame maaltijd voor de tv willen kruipen.

Het menu wisselt regelmatig en bestaat uit de categorieën ‘hot meals’, ‘salad bowls’, en ‘grilled’. Verder kun je hier nog wat bijgerechten en nagerechten krijgen. En  smoothies natuurlijk, want als je gezond wilt doen mogen die niet ontbreken.

Ik vind het maar moeilijk kiezen van de veelzijdige kaart. Ik twijfel tussen de ‘naked burger bowl’, de runderstoof en de sticky chicken met kwetiau, maar ga uiteindelijk voor de laatste optie. Mijn bankgenoot hoeft niet lang na te denken: hij bestelt de viscurry. Je kunt kiezen of je een small, medium of large portie wilt. Wij gaan allebei voor medium en betalen daarom 2 euro meer.

De bel gaat!

De voorspelling is dat het eten in een half uur op tafel staat. Dat haalt The Foodspot ruim. Vijfentwintig minuten nadat ik op de bestelknop heb gedrukt staat de fietskoerier met ons avondmaaltje voor de deur. Prima score dus.

Het eten zit verpakt in mooie kartonnen bakjes met plastic dekseltjes, die weer goed zijn ingepakt zodat het eten warm blijft. We hebben gekozen voor gerechten die het goed aankunnen om een tijdje in zo’n bakje te sudderen en ze hebben de reis dan ook prima overleefd.

En, is het wat?

Mijn sticky chicken met kwetiau (€9,99) is een noedelgerecht met paksoi, champignons, snijbonen, Chinese kool en rode ui. Er zitten ook erwtjes in die niet in de omschrijving stonden, maar dat geeft niet, want die vind ik lekker. De noedels – die wat meer bite hadden mogen hebben – drijven in een lekker zoute saus en ook de vele groenten en de drie plakkerige kipkluifjes zijn heerlijk. Voor de kip gebruik ik mijn handen, voor de rest het bestek. Ik blijf dus aan het wisselen, maar ik heb het er voor over. Dit gerecht is voor sommige mensen misschien wel wat te zout; zelf had ik er geen problemen mee.

De viscurry (€10,99) is een mix van zalm en witvis met citroengras, gember, krieltjes, bospeen, sperziebonen en kokosmelk, geserveerd met zilvervliesrijst. Er lijkt in eerste instantie weinig curry in het bakje te zitten, maar na een paar happen blijkt dat de groenten en vis grotendeels onder de rijst verborgen liggen. Naar de zalm moet mijn bankgenoot helemaal goed zoeken. Dat is een nadeel van zulke hoge bakjes, maar als het cadeautje eenmaal tot aan de bodem is uitgepakt is het toch een lekkere curry, oordeelt hij. Ik vond het aan de flauwe kant, maar dat kwam misschien doordat ik het vergeleek met mijn eigen vrij zoute gerecht.

De medium portie is voor ons voldoende. Aan een kleinere portie hadden we niet genoeg gehad, maar wij zijn dan ook grote eters.

We delen de chocolade-cheesecake (€2,99). Die is  wat heen en weer geschud in zijn ronde bakje, maar dat we wat cheesecake van de rand moeten schrapen doet niets af aan de smaak. Die is heerlijk. Na de eerste hap wil ik het dessert eigenlijk niet meer delen, maar zo’n taartje vult enorm, dus het is maar goed dat ik toch de helft afsta aan mijn bankgenoot. Hij merkt nog op dat cheesecake niet zo goed past bij het hele ‘healthy’-idee, maar als het zo lekker is maakt me dat eigenlijk niets meer uit.

Kans op een tweede bestelling

Er stonden zoveel gerechten op de kaart die ik wel wilde proberen, dat ik zeker nog eens ga bestellen bij The Foodspot. Als alles van dezelfde kwaliteit is als de gerechten die we dit keer aten, dan krijg ik daar vast geen spijt van. Wie eten laat bezorgen wil tegenwoordig iets beters dan vettige pizza’s of bakjes Chinees en bij The Foodspot is het alsof je zelf een goede maaltijd hebt klaargemaakt, maar dan zonder alle moeite vooraf.

 

praktische info

J.C. Kapteynlaan 40
Prijs gerechten: €6,99 – €12,99
Besteld via Thuisbezorgd, ook mogelijk via The Foodspot zelf en Fooddrop