Bezorgmaaltijd: Chef Piri Piri

Samengevat
Eten
8
Prijs-kwaliteit
8
Bezorgservice
8
8

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Chef Piri Piri stond al lang op mijn lijstje, maar toen ik laatst over het Zuiderdiep liep en de enorme rij Thuisbezorgd-koeriers voor het kiprestaurant zag staan wist ik dat een recensie niet langer kon wachten.

Bij Chef Piri Piri – vernoemd naar de Portugese kruidenmix met hete rode pepertjes – specialiseren ze zich in op houtskool gegrilde kip. Ik ga zelf voor het kipmenu met een halve geroosterde kip gemarineerd in piri-piri-olie, een salade en aardappelwedges met piri-piri-mayonaise. Mijn bankgenoot gaat voor de spies met kippendij met dezelfde bijgerechten. De verleiding van de maiskolf van de gril met piri-piri-olie kunnen we ook niet weerstaan, dus daarmee ronden we onze bestelling af.

De bel gaat!

Een klein half uur nadat we hebben besteld staat de fietskoerier voor de deur. Hij is ,,blij weer de beste kip van Groningen te mogen bezorgen”. Als ik niet al enthousiast was, dan ben ik het nu wel.

En, is het wat?

Wat meteen opvalt is hoe knapperig de aardappeltjes zijn. Ze zijn tijdens de reis helemaal niet slof geworden. De randjes en de kleinste aardappeltjes kraken in mijn mond terwijl de binnenkant juist precies zacht genoeg is. En dan is het ook nog eens een enorme berg. De piri-piri-mayonaise begint romig en zoet, maar eindigt met een subtiele scherpte. Dit is in elk geval een goed begin.

Dan mijn kip. Die is enorm mals, met een smaakvol en knapperig velletje dat precies vettig genoeg is. Het is een pittig gerecht, maar niet zo heet dat je mond in brand staat. Bij de dij is het vlees net iets droger dan bij de poot zelf, maar dat is minimaal.

Ook de kippendij-spies van mijn bankgenoot is heel mals, maar de smaak is wat minder spannend. Het vlees had iets meer gekruid kunnen worden en na een tijdje wordt het qua smaak wat saai. Zelf mis ik het velletje bij deze stukjes vlees. De halve kip is dus een groter succes dan de spies.

De maiskolf is mooi gegrild. Hij is sappig, zoet, zacht en pittig. Ik hou van kruidenboter op mijn maïskolven, maar zo’n piri-piri-marinade is ook zeker iets om te onthouden.

De gemengde salade die erbij komt is niet veel meer dan dat: ijsbergsla, tomaat, ui en mais. Er is niks extra’s mee gedaan en het lijkt er vooral bij te zitten omdat het zo hoort. Dan zit er tenminste nog wat groente bij het menu.

Kans op een tweede bestelling

Hoewel er niet heel veel meer op het menu staat dan kip, vind ik Chef Piri Piri zeker voor herhaling vatbaar. Het eten is goed en je krijgt waar voor je geld: mijn bankgenoot kreeg zijn 400 gram kip niet op. Zelf wil ik hier alleen niet te vaak bestellen, want zoveel vlees op een avond vind ik zowel voor mezelf als de wereld niet goed. Ik compenseer daarom met een paar avonden vegetarisch eten.

 

praktische info

Gedempte Zuiderdiep 99
Prijs gerechten: €3,95 – €19,95
Te bestellen via Thuisbezorgd, Fooddrop of UberEats