Bezorgmaaltijd: House of Chicken

Samengevat
Eten
6.5
Bezorgservice
6
Prijs-kwaliteit
6.5
6.3

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

House of Chicken is een relatief nieuwe toevoeging aan de Thuisbezorgd-app. Je bestelt er Amerikaanse kip-klassiekers zoals chicken and waffles en chicken tenders – kipvingers in het Nederlands – dus als vegetariër of liefhebber van rood vlees hoef je hier niet te zijn. Het eten komt uit de keuken van eetcafé Van De Markt.

We bestellen ‘El Jope’s chicken and waffles’ met bacon, cheddarsaus en jus (€8,95), een wrap met pulled chicken (€7,95), chicken tenders met ranchsaus (€4,75) en aardappelkroketjes (€7,95).

De bel gaat!

Het duurt vrij lang voordat de bestelling er is; in de app verandert de bezorgtijd steeds. Uiteindelijk heb ik na bijna 50 minuten het eten voor mijn neus staan. De gerechten zitten verpakt in het soort bakjes en zakjes dat je bij een cafetaria meekrijgt. Dat werkt matig: de wrap is niet goed warm gebleven en ook de rest van het eten is vrij lauw.

En, is het wat?

Bovenop de aardappelkroketjes liggen allemaal toppings: cheddarsaus, pico de gallo, baconstukjes, jalapeño’s en bosui. Dat is op zich hartstikke lekker, maar het maakt de aardappeltjes nogal slap, waardoor het eerder de structuur van aardappelpuree heeft -zacht en plakkerig – dan van kroketjes. Gelukkig is de smaak wel goed.

De chicken tenders zijn mals genoeg en hebben een knapperig jasje. Er zit een ruime portie ranchsaus bij, die lekker romig en fris is. De kipstukjes hebben de saus wel echt nodig, want zonder zijn ze vrij droog en saai.

Dan de wrap, die eigenlijk geen wrap is, maar een pita. Hij is moeilijk te eten, omdat de pita te dik is en te vol zit om helemaal dicht te kunnen doen. Een echte wrap was wat mij betreft beter geweest, al helemaal omdat de pita een beetje taai is. De vulling is wel goed: de kip is mals, de jalapeño’s zorgen voor flink wat pit en de knapperige, iets zure coleslaw maakt het geheel af.

Chicken and waffles is een populair gerecht in het zuiden van de VS. Ik had het nog nooit gegeten, maar dit is geen succesvolle kennismaking. De wafel is net iets te zoet en taai en het hele gerecht is vooral zacht. De bacon is namelijk niet goed knapperig en dat geldt ook voor het korstje van de kip. Al met al is het nogal een zwaar gerecht. Pluspunt is de smakelijke jus, die het geheel wat minder droog maakt.

Kans op een tweede bestelling

Er zijn inmiddels redelijk wat (bezorg)restaurants in Groningen die zich volledig op kip richten. Eerder recenseerde ik Chef Piri Piri al en hoewel de twee restaurants verschillende dingen doen met kip, vind ik niet dat House of Chicken met die zaak kan concurreren.

 

Praktische info

Paterswoldseweg 5
Prijs kipgerechten €4,74 – €9,95
Te bestellen via Thuisbezorgd