Bezorgmaaltijd: Imono

Samengevat
Eten
8
Bezorgservice
7
Prijs-kwaliteit
6.5
7.2

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Sushi is een van de meest populaire maaltijden om thuis te laten bezorgen. Een serie met thuisbezorgdrecensies is dus niet compleet zonder. Maar… ik zal eerlijk zijn, ik hou niet zo van vis. De laatste jaren gaat het steeds beter en probeer ik steeds meer, en van sommige vissoorten kan ik inmiddels ook echt genieten. Maar bijvoorbeeld zalm, daar maak je mij niet blij mee. Gelukkig kan je, als je sushi bestelt, ook voor andere toppings en vullingen kiezen en daar hou ik wél erg van. Dus vandaag doen we dat. We bestellen sushi van Imono, maar dan zonder zalm, tonijn en makreel.

Ik kies ervoor om zelf een menu samen te stellen: 2 tamago nigiri sushi (€3,00), 6 California maki (€6,00), 6 mango krab maki (€6,50), 2 wakame gunkan (€3,60), 4 stuks eend in flensjes (€8,00) en een portie edamame-bonen (€3, 50).

De bel gaat!

Precies een half uur nadat ik heb besteld staat ons eten voor de deur. En dat is onverwacht, want mijn app zegt op dat moment dat we de bezorger pas over 20 minuten hoeven te verwachten. Een meevaller.

De sushi ziet er prima uit en is goed verpakt. De twee maki en de nigiri sushi zitten samen in een bakje en de rest heeft een eigen verpakking. We krijgen één tas met de warme gerechten erin (de flensjes en de bonen) en één met koude. Hierdoor is alles wat warm moet zijn ook echt goed op temperatuur. Verder krijgen we natuurlijk eetstokjes, sojasaus, gember en wasabi.

En, is het wat?

De sushi is goed; de ingrediënten zijn vers en de rijst is lekker plakkerig. De verhouding tussen zoet, zuur en zout is precies zoals het hoort. De omelet op de tamago nigiri is superluchtig. Het enige minpuntje is dat de wakame gunkan (met zeewier) wat moeilijk te eten is. De edamame-boontjes zijn knapperig, een beetje warm en licht zout, en het zijn er ook nog heel veel. Ik heb er niks op aan te merken.

 

De flensjes met eend zijn niet heel royaal gevuld, maar de smaak is wel erg goed: de eens is mals met her en der knapperige stukjes en goed gekruid. De flensjes zelf zijn minder: sommige happen zijn taai en andere juist zompig. Dat komt vast doordat ik ze niet meteen na de bereiding opeet – het lot van de thuisbezorgdrecensent.

Kans op een tweede bestelling

Alles wat ik heb gehad was lekker, maar ik heb na het eten geen verzadigd gevoel. Ik had best nog wat sushi kunnen eten, en dat terwijl ik wel 30 euro heb neergeteld voor twee personen. Voor die prijs verwacht ik een volwaardige maaltijd. Sushi van Imono is dus lekker, maar goedkoop is anders.

praktische info

Gelkingestraat 18
Prijs sushi: €3,00 – €8,00
Te bestellen via Thuisbezorgd